maandag 6 december 2021

Alles over Altena

Portret burgemeester Breuer bij expositie Rijksmuseum

27 augustus 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Voor Document Nederland, de jaarlijkse documentaire fotografieopdracht van Rijksmuseum en NRC Handelsblad, reisde Dana Lixenberg, een wereldberoemde Nederlandse fotografe, een jaar lang door Nederland om het ambt van burgemeester vast te leggen. De fotografe portretteerde burgervaders en -moeders in 22 gemeentes, verdeeld over alle Nederlandse provincies, van Amsterdam tot Zeewolde. Een selectie van 45 foto’s toont een dwarsdoorsnede van Nederlands bestuur, beleid en ‘polder- en stadskwesties’. Wij kennen allemaal de foto’s van burgemeesters die met ambtsketen optreden op Koninginnedag of de pers te woord staan bij calamiteiten. Maar hoe ziet het burgemeestersambt er uit op een doordeweekse dag?

Deze expositie is vanaf 15 oktober te zien in het Rijksmuseum in Amsterdam. Op 14 oktober wijdt het NRC Handelsblad een specale bijlage aan deze tentoonstelling. Ook burgemeester Carla Breuer is gefotografeerd en twee van deze foto's zijn in Amsterdam te zien.

Lees meer over:

expositie Werkendam rijksmuseum
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.