vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Bezwaarmakers Noordwaard eisen alternatieven

19 augustus 2011 (door WerkendamNet)
WERKENDAM - Een groot aantal bewoners van de Werkendamse Noordwaard hoopt dat de Raad van State een stokje steekt voor het ontpolderen van een groot poldergebied tussen de Merwede en Bieschbosch. Veertien bezwaarmakers, waaronder veel agrariërs, stapten woensdag naar de Raad van State om het zogenoemde inpassingsplan voor de ontgrondingen en ontpoldering van de Noordwaard.

Het plan maakt deel uit van het ruimte voor de rivieren-project om de rivieren bij hoog water meer stroomgebied te geven.

Werkendammer Pols is één van de bezwaarmakers. Hij heeft kritiek op de inpassing van Fort Steurgat. Pols woont in een walwoning achter het fort en is het niet eens met het plan om een dijkring rond het fort aan te leggen. (BD)

 

Lees meer over:

Werkendam Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.