maandag 6 december 2021

Alles over Altena

Gevaarlijke hennepkwekerij in de Biesbosch ontmanteld

11 augustus 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De politie heeft dinsdagmorgen in samenwerking met Staatsbosbeheer en Enexis aan de Deeneplaatsweg in het Brabantse deel van het nationaal park de Biesbosch in een ondiepe kreek in een schuurtje van 4 x 4 meter een gevaarlijke hennepkwekerij aangetroffen. 

De planten waren al geoogst, wel hingen er nog 12 lampen en 12 trafo's. In een schakelkast aan de verharde weg was een illegale 380 volt aansluiting gemaakt. Vanuit de kast liep onder de weg via een weiland, een ondiepe waterloop en dichte beplanting de stroomkabel naar de hut.  Deze was opgetrokken van latten, isolatiefolie, zwart plastic en een zeil. Er was sprake van een hoge vochtigheid waardoor het toen de stroom nog werkte heel gevaarlijk was. De kans op kortsluiting eventueel gevolgd door brand was erg groot. De kwekerij is geruimd. De politie is op zoek naar de exploitant. Medewerkers van Staatsbosbeheer zijn extra alert op deze gevaarlijke vorm van hennepkweek.

 Drie weken geleden  werd al op aangeven van Staatsbosbeheer in het Dordtse deel van het park een buitenkwekerij met circa 800 planten aangetroffen.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.