zaterdag 22 januari 2022

Alles over Altena

Museumkorting met veerdienst

1 augustus 2011 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK / WOUDRICHEM - De hele zomer staat in de hal van het Gorcums Museum de mini-expo Gin gezeur, wij varen deur, over de geschiedenis van het Gorcumse veer. Vroeger schakel tussen het noorden en zuiden en ook nu niet weg te denken uit de regio. 
Ter gelegenheid van de expo krijgen passagiers van de veerboot tussen Gorcum, Sleeuwijk en Woudrichem op vertoon van hun ticket één euro korting op hun toegangskaartje van het museum.

Populair
Het veer bij Gorinchem is zowat ouder dan de stad zelf. Tot de bouw van de Merwedebrug in 1961 moest het verkeer tussen Amsterdam en Parijs zich een weg banen door de binnenstad van Gorinchem. Dat is voorbij. Tegenwoordig is het veer een populair vervoermiddel: niet alleen als verbinding met Sleeuwijk, maar ook met de Vestingdriehoek Woudrichem, Loevestein en Fort Vuren.

Lees meer over:

Werkendam Werkendam gorcums veer
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.