vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Gemeente Aalburg vernieuwt bestemmingsplannen

1 augustus 2011 (door AalburgNet)

AALBURG - Gemeente Aalburg is bezig met het vernieuwen of actualiseren van alle bestemmingsplannen binnen haar grondgebied. Het actualiseren van de bestemmingsplannen is een wettelijke taak die bij de gemeente ligt. De procedure die daarvoor doorlopen dient te worden is wettelijk vastgelegd.

Wanneer de gemeente een bestemmingsplan actualiseert, wordt er geïnventariseerd welke bouwwerken er op de diverse percelen aanwezig zijn en waarvoor deze worden gebruikt. Dit geeft een beeld van de bestaande situatie. Het kan dan voorkomen dat zaken feitelijk anders zijn dan in het huidige bestemmingsplan is geregeld. Hierbij is de aanwezige bebouwing en het gebruik daarvan van belang.

Basisregistraties adressen en gebouwen (BAG)
De Wet basisregistraties adressen en gebouwen (kortweg BAG genoemd)verplicht gemeenten een registratiesysteem in te richten waarin wordt vermeld op welk adres, welke omgevingsvergunningen (voorheen bouwvergunning) zijn verleend.

Bij de inventarisatie voor het te actualiseren bestemmingsplan brengt de gemeente ook in kaart of voor de feitelijke situatie een vergunning is verleend. Daarbij controleert de gemeente of alle bouwwerken voorkomen in de BAG. En wordt gekeken naar de afgegeven omgevingsvergunningen. Voor de actualisatie van de bestemmingsplannen wordt tevens gekeken of het gebruik van deze bebouwing is toegestaan.
 

Lees hier het hele artikel...

Lees meer over:

bestemmingsplannen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.