donderdag 20 januari 2022

Alles over Altena

Eerste editie Sport en spel on tour succesvol

28 juli 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM -  Op maandagochtend 11 juli 2011 begon om 10.00 uur de eerste dag van de eerste editie van Sport en spel on tour. Tijdens de Sport en spel on tour brengen de combinatiefunctionarissen van de gemeente Werkendam een bezoek langs alle dorpskernen.

undefinedSport en spel on tour startte in Werkendam. Op het grasveld naast de parkeerplaats van Werkina zwembad konden kinderen zich spelenderwijs uitleven op een grote stormbaan, een springkussen, spijkerbroek hangen, badmintonnen, sjoelen, voetballen, volleyballen, beachballen, basketballen en voor de kleintjes was er ook een tekentafel. Tussen 11.00 en 12.30 uur was het gezellig druk met ongeveer 70 kinderen die aanwezig waren. Over de gehele dag hebben ongeveer 120 kinderen zich kunnen uitleven.

Dinsdag 12 juli 2011 was het de beurt aan Sleeuwijk. Van 10.00 tot 14.00 hebben zo’n 140 kinderen uit Sleeuwijk een bezoek gebracht aan het park naast 't Honk.

De volgende dag was Nieuwendijk aan de beurt. Vanwege de mindere weersomstandigheden konden ze gelukkig uitwijken naar ‘De Iris’. Hier kwamen in totaal zo’n 60 kinderen naar toe.

Ook donderdag 14 juli was het een regenachtige dag. Dit keer konden ze verhuizen van de speeltuin naar de Campus (gymzaal in de Brede School) in Hank. Binnen de kortste keren was de kleine zaal bomvol met ongeveer 60 spelende kinderen.

Tijdens de laatste dag van de sport en spel on tour deden de combinatiefunctionarissen Dussen aan. Op het zonnige Peppelveld is het van 10.00 tot 14.00 continu druk geweest met ongeveer 90 kinderen die deel namen aan de activiteiten. Men mag wel spreken van een geslaagde week.

Rond de 480 kinderen binnen de gemeente Werkendam hebben zich kunnen uitleven. Zonder de hulp van sporthalbeheerders, vrijwilligers, ouders en zelfs enkele fanatieke kinderen was de eerste editie van Sport en spel on tour geen succes geweest. Bij dezen willen de combinatiefunctionarissen hen bedanken voor hun inzet. Op naar de tweede editie. (Foto gemeente Werkendam)

Top 3 spijkerbroekhangen per kern:

Werkendam Sleeuwijk  Nieuwendijk Hank Dussen
1. Micha Schoon 1. Michelle Versluis 1. Toon van Drunen 1. Nikki Vollebregt 1. Joey den Dekker
2. Ivo Dolieslager  2. Rens van Maastrigt 2. Ronan Ippel 2. Brian Bouwens 2. Julia v/d Ouderijn
3. Mandy v/d Berijk 3. Rowan  3. Gert Groenenberg 3. Amber Staal 3. Wessel de Been

 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.