vrijdag 21 januari 2022

Alles over Altena

Gierzwaluw broedt goed in Dussen

26 juli 2011 (door WerkendamNet)

DUSSEN - De gierzwaluw heeft het moeilijk in Nederland. Maar Dussen herbergt al tientallen jaren een grote kolonie van deze trekvogels. Vorige week trokken leden van Altenatuur er op uit om de nesten in de Van Gendtstraat in Dussen te turven. Met succes: in 57 nesten broedt een gierzwaluw!

In het voorjaar van 2006 wilde Woonlinie de woningen opknappen. Dat zou funest zijn voor de gierzwaluw. De renovatie is toen verzet naar het najaar. De woningen kregen nieuwe dakgoten. Daarmee zou de nestgelegenheid voor de gierzwaluwen verdwijnen. In overleg met Woonlinie zijn er toen sleufgaten aangebracht bij de dakgoten. Hiervoor was de medewerking van de huurders nodig. 
In 2010 werden er werkzaamheden uitgevoerd aan diverse daken in de Zuideveldlaan. Toen bleek dat ook hier veel gierzwaluwen broeden, werden de werkzaamheden uitgesteld tot na het broedseizoen. (BN De Stem)

Lees meer over:

Werkendam Werkendam Dussen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.