vrijdag 21 januari 2022

Alles over Altena

Brommerracers presteren goed in Blokzijl

25 juli 2011 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK / ALTENA - Afgelopen zaterdag stond voor de brommerracers alweer de negende race voor het Nederlands kampioenschap op het programma. Plaats van handeling was het tot kanaalcircuit omgedoopte industrieterrein van Blokzijl, enerzijds misschien wel een beetje saai doordat er alleen maar rechtse bochten in de baan zitten maar aan de andere kant heeft het ook wel iets spannends om vlak langs lantaarnpalen,bomen en strobalen te scheuren. 

Sportklasse rijder Gerard van Helden deed de beste zaken, hij versloeg in een rechtstreeks duel tot tweemaal toe zijn grootste concurrent Stefan Stoker en heeft nu een voorsprong van ruim 300 punten in de titelstrijd. Met nog maximaal 800 punten te verdelen in de vier wedstrijden die na de zomerstop nog op de kalender staan heeft de 22 jarige Rijswijker een goede uitgangspositie om in zijn eerste volledige seizoen bij de 50cc wegrace ook meteen het kampioenschap binnen te halen maar er kan uiteraard nog van alles gebeuren.

Sleeuwijker Phil Ruitenberg gaat steeds beter presteren in de Expiklasse, hij moest weliswaar twee keer Wesley Jonker nipt voor laten gaan maar nu tuner Hank van Helden de Honda steeds beter aan het lopen krijgt lijkt het nog slechts een kwestie van tijd dat de Sleeuwijker weer de nodige overwinningen kan binnenhalen.

In de strijd om de titel kan alleen een wonder er nog voor zorgen dat Phil dit jaar het kampioenschap behaald, de tweede plaats moet echter wel kunnen maar dan zal hij in de resterende wedstrijden wel steeds Danny Hulst achter zich moeten houden, deze Staphorster laat zich ook regelmatig aan kop van het veld zien en is er ook op uit om zo hoog mogelijk in de eindstand te komen.

Ervaring
De 12 jarige Giessenaar Paul Rochat heeft ook een prima wedstrijddag achter de rug, zonder enige ervaring begon hij dit jaar enthousiast aan de wegrace sport in de NSF 100 open klasse maar dat viel nog niet mee, het verschil met de jongens die al een of meer seizoenen ervaring hebben was in de eerste paar wedstrijden behoorlijk groot.
In Blokzijl liet Paul zien dat hij serieus vooruitgang heeft geboekt, het verschil met de snelste mannen is aanzienlijk kleiner geworden en hij wist twee keurige wedstrijden te rijden en een 10e en een 11e plaats te scoren in een veld van 13 rijders.

Stil zitten
Er breekt nu een periode aan van acht weken zonder wedstrijden maar dat betekent niet dat de mannen stil zitten, de machines gaan uit elkaar om alles weer op scherp te zetten voor deel twee van het seizoen en er zal ook meerdere malen getraind worden, mogelijk wordt er zelfs in het buitenland nog deelgenomen aan een wedstrijd voor het Belgisch kampioenschap.

De volgende wedstrijden om het Nederlands kampioenschap vinden op 24 en 25 Augustus plaats op het circuit van Berghem, dit is slechts een half uurtje rijden vanaf Altena en het is zeker de moeite waard om de mannen eens in actie te zien en aan te moedigen.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.