zaterdag 22 januari 2022

Alles over Altena

Molens in Heusden en Altena virtueel te kijk...

25 juli 2011 (door WoudrichemNet)

REGIO - Vorige week ging de nieuwe website van de Molenstichting Het Land van Heusden en Altena virtueel te kijk gezet. Anders gezegd: hij ging online. Met deze website wil de stichting belangstellenden informeren over hun werkzaamheden en 'trots': de negen molens die men beheert en restaureert.

De website werd mede mogelijk door de Gebiedscommissie Wijde Biesbosch met subsidie van de Provincie Noord-Brabant. VVV Altena Biesbosch bouwde de site in aansluiting op de eerder uitgebrachte brochure.

Een bericht van de nieuwe site: 'Geruime tijd was de Zandwijkse molen te Sleeuwijk aan het oog onttrokken. Rond de molen stonden steigers met aan de buitenzijde wit folie. Deze procedure is gevolgd om ook tijdens minder weer de restauratie van de molen te kunnen voortzetten. Het bovenhuis is gerestaureerd. Resterende werkzaamheden: trap naar bovenhuis vernieuwen en roeden aanbrengen. Hiervoor zijn geen steigers meer nodig. Vanaf 12 juli is de witte folie verwijderd en worden de steigers gedemonteerd. Het fraaie restauratiewerk is nu zichtbaar.'

KLIK hier om naar de site te gaan...

Lees meer over:

Altena Werkendam molens
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.