Wednesday 22 September 2021

Alles over Altena

Politie in actie na valse melding gijzeling

25 juli 2011 (door WoudrichemNet)

OUDENDIJK - De politie kwam maandagmorgen 25 juli 2011 in actie na (wat achteraf bleek) een valse melding. Een vrouw (39) meldde aan passanten dat haar partner werd gegijzeld in een woning aan de Oudendijk. De politie nam de zaak uiterst serieus en formeerde vanuit veiligheidsoverwegingen een beleidsteam. Tegen het einde van de ochtend ging een arrestatieteam het pand binnen. Er werd geen gijzeling aangetroffen. De beide bewoners werden gearresteerd.

Het misdrijf zou zich afspelen in een woning in het buurtschap Oudendijk. Het bewuste huis staat bekend als een overlastgevend drugspand. Op 20 mei jl. raakte de 52-jarige bewoner van het huis nog gewond bij een gewapende overval in zijn woning.

Na de melding van de gijzelingssituatie zette de politie de omgeving af. Toen de 52-jarige hoofdbewoner het pand verliet, werd hij gearresteerd. Het arrestatieteam viel kort daarna het huis binnen en stelde vast dat alleen nog de 39-jarige meldster in de woning verbleef. Er werden geen andere personen aangetroffen.

In aanwezigheid van een rechter-commissaris en een officier van justitie wordt de woning verder doorzocht. De politie gaat er op dit moment vanuit dat het om een valse melding ging.

De gemeente Woudrichem stelt samen met de politie en het openbaar ministerie een zogenaamde bestuurlijke rapportage op. Het is daarbij de bedoeling om bestuurlijke maatregelen te treffen om het pand te kunnen sluiten.

Lees meer over:

woudrichem woudrichem gijzeling
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.