maandag 24 januari 2022

Alles over Altena

Oplichters en dieven met babbeltrucs... Niet intrappen!

21 juli 2011 (door AalburgNet)

REGIO ALTENA - Uit Tilburg komt een interessante tip, die wij de lezers van onze site niet willen onthouden. In deze info wordt aandacht gevraagd voor oplichters die aanbieden om dakgoten schoon te maken. Het werk is binnen een uur klaar, waarna woekerprijzen gerekend worden. In de wijk Oerle in Tilburg werd enkele weken geleden bij een 82-jarige vrouw maar liefst 1390 euro voor het karwei gerekend. In de wijk Hoogeind in Goirle moest een 88-jarige vrouw 750 euro betalen.

Dakgoten schoon maken
De oplichters lijken vooral oudere bewoners van luxe woningen als slachtoffer uit te zoeken. Ze bieden bijvoorbeeld aan om de goten schoon te maken,  schilderwerk te verrichten of de tuin op te knappen. De mannen dringen zich op en rekenen na afloop enorme prijzen. Tijdens de discussie over de rekening, zijn ze soms bereid om de prijs te laten zakken, maar dan nog verdienen ze enkele honderden euro's per uur, zonder dat ze zichtbaar iets gedaan hebben.

Het advies van de wijkagent is voorzichtig te zijn met dergelijke lieden. Als u toch een opdracht wilt verstrekken is het heel belangrijk om van tevoren heldere prijsafspraken te maken en het uitgevoerde werk goed te controleren. Vraag naar een legitimatiebewijs en voorbeelden van eerdere klussen. Als u het vermoeden heeft dat het om oplichters gaat belt u de politie (112 / 0900-8844).

Babbeltruc

De politie ontvangt nog steeds regelmatig meldingen van dieven die met een babbeltruc proberen bewoners af te leiden. Terwijl een persoon de bewoner aan de praat houdt, sluipt een handlanger dan de woning binnen om geld, pasjes en sieraden te stelen. 

Op dinsdag 12 juli stonden bij een 74-jarige bewoner aan de Vlieshoekstraat twee vrouwen met een fruitmand voor de deur. Zij vertelden in gebrekkig Nederlands dat ze uit Griekenland kwamen en dat zij een huis in de straat gekocht hadden. Ze wilden binnen komen om kennis te maken. De bewoonster vertrouwde het niet en deed de deur dicht.

Andere veel gebruikte zinnen bij de babbeltrucs zijn:

Heeft u een glaasje water?

Ik sta met autopech mag ik even bellen? (politie.nl)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.