Wednesday 22 September 2021

Alles over Altena

Kenia-team: veel plezier, hard werken en de top halen

20 juli 2011 (door WoudrichemNet)

ANDEL - Naast hard werken ('van het bijvullen van de watertank tot het recht slaan van staaldraad en meer) wordt er zeker ook plezier gemaakt. Een groep van 33 jonge mensen uit Andel verblijft van 13 tot 30 juli in  Kenia (Mago) om daar mee te helpen met het bouwen van een school voor de Maasai. Een onvergetelijke reis...

Regelmatig sturen de deelnemers berichtjes aan het thuisfront. In één daarvan noteren Carolien den Dekker en Naomi Bouman: 'Er waren nog wat kleine taken te doen voordat woensdag het ECHTE werk begint ; het omhoog bouwen van de school! Tenminste als het niet later wordt zoals bekend hier in Kenia. Tijd speelt hier geen grote rol. Na wat planken sjouwen, verven en bakstenen sjouwen mochten een viertal met Diederik (van Andel - red.) mee naar een dorpje om wat simkaarten te halen. Eenmaal terug gekomen op het bouwterrein waren de rest van de groep goed aan het werk. Carolien en Margit (van Wijnen - red.) zijn bijvoorbeeld heel de dag bezig geweest met het vlechten van ijzeren balken. Margit zag gewoon zwart van het vuil. Dat bewijst maar weer haar harde werken. We sluiten de middag op het bouwterrein af met een leuk gesprek met de Kenianen.'

Top Kilimanjaro
Daarnaast beklimmen Henk van Noorloos en Machiel Crielaard de Kilimanjaro en rollen een vierkante steen mee naar de top. 'Wij willen laten zien dat het onmogelijke waar gemaakt kan worden.' Op 20 juli om 06:00 uur bereikten beide mannen het hoogste punt. Het was weliswaar zwaar, ('moe en misselijk') maar het bleek niet onmogelijk. Het verhaal omtrent het hoe en waarom van deze topprestatie is HIER  te lezen.

In samenwerking met The Style Foundation, gevestigd in Nederland en Kenia, wordt gewerkt aan een hotelschool, polytechnische school, ecolodges, keuken, restaurant en vrijwilligersverblijven. De Andelse groep sprokkelde via diverse acties (o.a. een zwemmarathon, pannenkoeken bakken, autowassen en stenen domino) ruim 32.000 euro bij elkaar voor dit doel.

Op de site Come and Help zijn de vorderingen van de Andelse groep te volgen en is nog veel meer info beschikbaar. (Foto's Come and Help)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.