maandag 6 december 2021

Alles over Altena

Speciale herdenkingskralen met as overledene

18 juli 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Kunstenares Janet Westerhout uit Werkendam is specialist in het branden van glaskralen. Sinds kort verwerkt zij in kralen ook as van overleden personen of dieren. Dit doet zij op speciaal verzoek van nabestaanden. In haar glasatelier Westwood Creations is zij momenteel volop bezig met het verder uitbouwen van deze nieuwe mogelijkheden. Zelf noemt zij het vervaardigen van dergelijke kralen 'een dankbare taak.'

Herinnering
De Werkendamse maakt de herdenkingskralen, ook wel askralen genoemd, volledig naar wens van de nabestaanden. Verschillende vormen en kleuren zijn mogelijk. Met diverse technieken kan de crematie-as zowel zichtbaar als onzichtbaar in de kralen worden verwerkt . Westerhout kan het 'los' in holle glaskralen inbrengen of juist vermengen met massief glas waardoor in de kralen ‘asbelletjes’ ontstaan. Haar doel is altijd om een uniek herdenkingssieraad te ontwerpen, waarmee de nabestaande de as van een dierbare heel dichtbij kan dragen of houden.

Workshop
In februari 2008 startte Janet Westerhout haar glasatelier onder de naam Westwood Creations dat in september 2009 werd uitgebreid met een webwinkel. Sinds januari 2010 geeft zij in haar atelier ook workshops ‘glaskralen branden’ . Deelnemers leren tijdens de drie uur durende workshop de basistechnieken om zelf glaskralen te branden en te decoreren. Op die manier maken zij een sieraad naar eigen ontwerp.

www.westwood-creations.nl

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.