donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Samenwerking Altenagemeenten: 'Stap in goede richting'

15 juli 2011 (door AalburgNet)

AALBURG - Cock Dorsman (De Aalburgse Alliantie) denkt er het zijne van. De samenwerking op ICT-gebied tussen de drie Altenagemeentne is afgeblazen. volgens Dorsman onbegrijpelijk. 'Het is een kwestie van organiseren.' Iets wat men in de drie gemeenten wat minder kan, lijkt hij te denken. Op de discussiepagina van zijn partij schrijft Cock:

"De Aalburgse Alliantie heeft zich zo lang ze bestaat altijd een fel tegenstander betoond van het ‘samenwerkingsverhaal’ van Aalburg en haar collega gemeenten. Het verhaal spitste zich namelijk altijd toe op vermeend voordeel en op (onderzoek, onderzoek, …) vooraf te maken kosten; vragen van de raad over nut en opbrengsten werden nooit ‘hard’ door het college beantwoord, en het enige tastbare resultaat tot op heden was een ongevraagde samenzang van de drie burgemeesters op de nieuwjaarsreceptie begin dit jaar.

Nu blijkt dat een eerste tastbaar wapenfeit (‘de Euro van de Altenagemeenten’) kopje onder is gegaan:  de samenwerking op het gebied van ICT is afgeblazen. Om de bestuurlijke handen wederom in onschuld te wassen werd als reden aangegeven dat de betrokken partijen, PinkRoccade en Centric, niet samen door een deur konden. Kort en helder: bullshit. Ik zeg dit met enig recht van spreken: zelf ben ik werkzaam bij net zo’n partij, maar dan een iets grotere, dus ik meen iets van ICT en Informatievoorziening af te weten.

Belangrijk is, dat in technisch opzicht heden ten dage zo goed als alles kan. Het (laten) samenwerken van netwerken is volledig onafhankelijk van (onderling verschillende) technologie of beheer(s) partijen. Cruciaal voor samenwerking is het maken van goede, eenduidige afspraken en procedures – het komt dus puur neer op organiseren. Juist dát aspect moet de nekslag hebben gevormd voor een gemeenschappelijke ICT omgeving, maar dat zal je niet gauw teruglezen in de lokale media.

Noem het naïef, maar als Aalburgse Alliantie hopen we dat dit voorval het Aalburgse college alsnog de schellen van de ogen doet vallen: samenwerken moet je enkel willen als er een tastbare toegevoegde waarde voor de inwoners uit voortvloeit – niet als vage, natte droom."

Lees meer over:

aalburgse alliantie
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.