maandag 6 december 2021

Alles over Altena

Nieuw boek over geschiedenis Hoogstraat

12 juli 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Ter gelegenheid van het twintigjarig bestaan van De Historische Vereniging Werkendam en De Werken c.a. wordt een boek uitgegeven: ‘Effe naor straot’. In het boek wordt de historie van de Hoogstraat in Werkendam verteld met het accent op de verdwenen winkels in de twintigste eeuw. Maar uiteraard is er ook aandacht voor de historie van de Hoogstraat, ooit de waterkerende dijk van het rivierdorp Werkendam. Aanleiding voor het boek zijn de veranderingen in de Hoogstraat aan het begin van de 21e eeuw. Van oudsher speelt de Hoogstraat een belangrijke rol in het dorp. Iedere Werkendammer weet wat wordt bedoeld met de uitdrukking ‘Effe naor straot’; gewoon even naar de Hoogstraat om boodschappen te doen of even te winkelen.

Het boek telt 200 pagina’s en meer dan 200 foto’s en wordt 8 oktober gepresenteerd tijdens de viering van het twintigjarig bestaan van de Historische vereniging.

  • Het boek kost voor leden bij voorinschrijving 17,50 euro
  • Voor niet leden is de prijs bij voorinschrijving 22,50 euro.
  • Vanaf 10 oktober kost het boek 24,95 euro.

Voor meer informatie gaat u naar www.historiewerkendam.nl

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.