donderdag 20 januari 2022

Alles over Altena

Rijswijk recycled Bijbels

11 juli 2011 (door WoudrichemNet)

RIJSWIJK - De Hervormde Gemeente Rijswijk doet mee aan de landelijke actie 'Recycle je Bijbel.' Een actie waar bij mensen ongebruikte Bijbels in de kerk kunnen inleveren die zo een nieuwe bestemming in het Nederlandstalige Suriname krijgen. 

Waarom Suriname?
De meeste Surinamers beheersen de Nederlandse taal. Zij kunnen de Nederlandstalige Bijbels lezen. Buiten de hoofdstad Paramaribo, in de binnenlanden van Suriname, hebben lang niet alle christenen een Bijbel. Dit vanwege armoede en het feit dat Bijbels daar niet makkelijk te kopen zijn. De ingezamelde Bijbels worden in deze, veelal afgelegen gebieden, verspreid. Stichting HVC, initiatiefnemer van ‘Recycle je Bijbel’, ondersteunt in Paramaribo enkele christelijke gemeenten. Vanuit deze gemeenten wordt de Bijbelverspreiding georganiseerd.
 
Het gaat in deze actie alleen om Bijbels en Kinderbijbels, niet om Psalmboeken. In de hal van de Rijwijkse kerk staat een doos met een flyer. Daar kunnen de Bijbels in gedeponeerd worden.

Bezoek hier de website van Recycle je bijbel...

Lees meer over:

Rijswijk bijbel recycle
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.