zaterdag 22 januari 2022

Alles over Altena

Fietstocht Lopend Vuurtje 2011 liep als een trein

11 juli 2011 (door AalburgNet)

REGIO - Het is al weer een paar weken gelden dat de fietstocht “Als een lopend vuurtje” op de zaterdag voor Pinksteren werd verreden.

Er kwamen circa 600 fietsers (en 4 wandelaars) naar diverse kerken in het Land van Heusden & Altena, Dongemond en de Alblasserwaard om zich in te laten schrijven voor de gewaardeerde fietsdag. Alle opengestelde kerken hadden er “een feestje” van gemaakt: het thema van deze jubileumtocht. Veel kerken lieten dat ook van binnen zien. Op diverse locaties waren liturgische bloemstukken te bewonderen al dan niet voorzien van een uitleg. Vol trots toonde men ‘hun’  kerk.
Fietsers konden bij het bewonderen van de kerken even de benen streken, een praatje maken en genieten van een kop koffie of thee om warm te worden als men onderweg de pech had gehad een regenbui getroffen te hebben. Ook voor hongerige magen was er in veel  kerken iets te vinden van een kop soep, uitsmijter of zelfgemaakte kroketten.

Koor
Vanuit Sleeuwijk en Woudrichem was een gelegenheidskoor opgericht die in diverse kerken Pinksterliederen ten gehore bracht.
Ondanks een, soms, pittige regenbui is de tocht weer naar volle tevredenheid verlopen voor zowel organisatie, fietsende deelnemers en de Leevboerderij Het Erfdeel in Werkendam, het goede doel van dit jaar.

Op woensdag  22 juni mocht de organisatie in de Onze Lieve Vrouw Hemelvaart kerk te Raamsdonksveer een cheque overhandigen met het bedrag van € 9.500,- aan Peter Kaslander en Kees Paans van de Leevboerderij! (Zie foto van Lopend Vuurtje)

De organisatoren zijn inmiddels weer begonnen met de voorbereidingen van de tocht in 2012.
Meer info: www.lopendvuurtje.info. Hier zijn ook de winnaars van de fotowedstrijd te vinden.

Lees meer over:

Altena Werkendam Lopend vuurtje
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.