maandag 24 januari 2022

Alles over Altena

Brons voor Thomas Zielhorst in open water wedstrijd

9 juli 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM / WIJK EN AALBURG -  Het laatste wapenfeit van de Biesboschzwemmers voor het seizoen 2010-2011 was deelname aan de open water wedstrijd bij Wijk en Aalburg van zaterdag 9 juli jl. ZVDO en Den Doorn organiseerden daar voor de vijftiende keer hun wedstrijd bij het Wijkerzand. Van de zestien deelnemers waren er veertien die voor de eerste keer deelnamen aan een open water wedstrijd.

De omstandigheden waren niet altijd ideaal, ’s morgens kwam er wat regen naar beneden, ’s middags was er een heerlijke zon. De meeste zwemmers kwamen enthousiast het water uit. Sommigen gaven zelfs aan mogelijk dit jaar nog een keer mee te willen doen. Mogelijk dat het seizoen 2011-2012 opnieuw afgesloten gaat worden met deelname in Wijk een Aalburg.

Ervaring
Thomas Zielhorst verraste alles en iedereen door naar een derde plaats te zwemmen bij de jongens junioren 1 en 2 op de 1000 meter vrije slag. De verschillen met de andere ereplaatsen was aanzienlijk, maar dat waren zwemmers met meer ervaring.
Lukas Schmidt, Sanne van de Pol, Anne Ippel, Chantal Paans, Anne-Lize de Raad kwamen ook bij de junioren aan de start. Zij konden helaas niet bij de top tien eindigen, maar lieten allen goede tijden noteren. Zij werden respectievelijk 14e, 18e, 19e, 20e en 28e.
Op de 500 vrije slag kwamen 4 jongens en 2 meisjes aan de start. Tom Kruis, Nick Lisman, Simon Schmidt, Ilse van de Pol en Julia Verhoeven zwommen voor de eerste keer in het buiten water terwijl Xander Korsman dit al vaker gedaan heeft. Xander kon helaas niet zijn prestatie van de vorige week herhalen of verbeteren. Xander werd 27e, Tom 31e, Simon 34e, Nick 35e  bij de jongens, terwijl Ilse en Julia respectievelijk 19e en 23e werden.

Dames
Bij de dames kwamen Marjolein van den Berg, Rebecca Schmidt en Laura Korsman aan de start. Marjolein en Rebecca maakten er een spannende finish van die in het voordeel van Marjolein werd beslist, zij werd 6e en Rebecca 7e. Laura kon de beide dames niet bij blijven en werd 15e. Er was nog een deelneemster, namelijk Michelle Paans. Zij had als benjamin de pech dat ze vrij snel na de start bevangen werd door de kou en het water uitgehaald moest worden. Nadat ze aangekleed was kon ze weer lachen.

De komende weken gaan de zwemmers genieten van hun vakantie en vanaf 8 augustus gaan de trainingen weer beginnen in Werkina.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.