zaterdag 22 januari 2022

Alles over Altena

Altena-gemeenten werken mee aan verkeersvoorlichting

9 juli 2011 (door WoudrichemNet)

REGIO ALTENA - Het 49-cc project is bij aanvang van het nieuwe schooljaar een uitgelezen moment om de doelgroep, vijftien-, zestienjarige  jarige scholieren van het voortgezet onderwijs, de belangrijkste verkeersregels die betrekking hebben op de bromfiets, opnieuw onder de aandacht te brengen. Het Altenacollege en de Schans uit Sleeuwijk, het Prinsentuincollege in Andel en het Willem van Oranjecollege in Wijk en Aalburg zijn de deelnemende scholen en het gaat dan om circa 600 leerlingen en in de maanden september en oktober worden de scholen bezocht. De drie gemeenten, Werkendam,Woudrichem en Aalburg zijn ook deelnemer in dit project.

De leerlingen hebben al een bromfiets of willen er een gaan aanschaffen en door middel van klassengesprekken, een dvd-band over bromfietsgedrag en een quiz worden ze zo met de neus op de feiten gedrukt. Deze groep loopt 50 procent meer risico dan andere verkeersdeelnemers. Het gebrek aan kennis en ervaring speelt ook hierin mee.
 
Aan de orde komen met name: snelheid en remafstand, technische staat van de bromfiets, het dragen van de helm, voorrangssituaties, alcohol en verkeer en zeker niet onbelangrijk: het drinkgedrag van de jeugd.

In het verlengde van dit project zal de politie controleren op verkeersgedrag en ook op goed werkende verlichting.

Lees meer over:

Altena Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.