vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Aalburg op zoek naar nieuwe bezuinigingen

8 juli 2011 (door AalburgNet)

AALBURG - Het college van Aalburg staat voor de moeilijke opgaaf om in de komende maanden een resterend gat van ruim 88.000 euro op de begroting van 2012 te gaan dichten. De raad had dinsdagavond tijdens de behandeling van de kadernota behoudens een paar kleine maatregelen ook niet echt kant en klare oplossingen om de begroting sluitend te krijgen. Het college van Aalburg moet dus naarstig op zoek om de begroting voor 2012 sluitend te krijgen.
 
Het geschetste scenario om de realisatie van de gemeenschappelijke zwemvoorziening met Woudrichem niet door te laten gaan, kreeg niet de steun van de raad.  Het college had namelijk in de kadernota die dinsdag behandeld werd een vijftal scenario’s opgesteld, waar drie keer de nieuwbouw van het zwembad werd genoemd als een bezuiniging, om het tekort voor de komende jaren zelfs om te zetten in een overschot op de meerjaren begroting. 
Een ruime meerderheid van de raad, er werd zelfs een motie ingediend, was echter van mening dat een heroverweging van het in november 2010 genomen besluit niet heroverwogen mocht worden. De raad was van mening dat het van weinig consistent beleid zou zijn om de discussie te heroverwegen.

Lees hier het hele artikel...

Lees meer over:

bezuingingen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.