maandag 24 januari 2022

Alles over Altena

Historische Vereniging voorkomt sloop

7 juli 2011 (door WerkendamNet)
NIEUWENDIJK - De Historische Vereniging en De Werken heeft de sloop van een monumentaal pand in Nieuwendijk kunnen voorkomen.

De eigenaar van een woonhuis aan de Rijksweg 77 vroeg de gemeente om een sloopvergunning, omdat hij de onderhoudskosten niet kan betalen. Bovendien zou de gemeente plannen hebben voor de bouw van twee rijtjes woningen daar waar het huis staat. Op tekeningen is te zien dat op de plek van het monument zeven woningen moeten komen. Een aannemer zou hierover in gesprek zijn met de gemeente. De Historische Vereniging stuurde in mei een verontwaardigde brief naar het gemeentebestuur van Werkendam. De Vereniging kan opgelucht ademhalen nu het college van burgemeester en wethouders het verzoek tot sloop wil afwijzen. (BD)

Lees meer over:

Werkendam Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.