maandag 6 december 2021

Alles over Altena

Goud voor Britt en Raisa op NK

6 juli 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Het strand van Hoek van Holland was afgelopen weekend het strijdtoneel voor het door de NeVoBo georganiseerde Open Nederlands Kampioenschap Beachvolleybal.  Beachsport vereniging Werkendam had verschillende teams ingeschreven voor dit groots opgezet evenement. In de verschillende leeftijdscategorieën hadden de deelnemers in de poule fase niet alleen te maken met hun opponenten aan de andere kant van het net, maar ook de wind was ook een belangrijke factor in het spel.

In de categorie onder de 14 jaar waren het de teams van Daisy van der Berk en Lois Visser, Vera Backer en Amber Hoogerland, die met het koppel Raïsa Schoon en Britt den Haan de eer van de  “ Werkendamse Beach” hoog moesten houden. Vera en Amber, Daisy en Loïs  verloren dan weliswaar hun poulewedstrijden en werden ook in de herkansingsronde uitgeschakeld, maar kunnen terugkijken op een zeer geslaagd en vooral leerzaam toernooi. De nederlagen waren steeds maar nipt en bieden veel perspectief voor de toekomst. Raïsa (9) en Britt (12) kwamen ongeschonden hun drie poulewedstrijden door, maar moesten ook erg wennen aan de omstandigheden.

Tussen de wedstrijden door pakten zij de coaching (van Debora Schoon-Kadijk en ook Opa en Oma Kadijk) goed op en steeds beter spel zorgde na een gewonnen kwart en halve finale, voor de eindstrijd op het mooie centre-court. Aanvankelijk ging de finale gelijk op, maar nadat ze hun spanning kwijt waren, kwam ook de techniek terug en bleken de “ White Girls” duidelijk de sterkste ten opzichte van het team uit Almere; Annewil Gudde/Femke de Joode.

Goud op het Open NK, een prachtige prestatie voor de meiden, ouders en begeleiding van Beachsport vereniging Werkendam.

Lees meer over:

Werkendam Werkendam beachsport
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.