vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Xander Korsman net naast podium

4 juli 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Vanaf half juni tot en met medio september worden in het hele land zogenaamde open water wedstrijden georganiseerd. Dit zijn wedstrijden die niet gehouden worden in het zwembad, maar in kanalen, rivieren en plassen. Xander en Laura Korsman waren namens de Biesboschzwemmers ingeschreven voor de wedstrijd in Appeltern.

Xander kwam zaterdag jl. in Appeltern uit op de 500 schoolslag en vrije slag. Op de eerste afstand haalde hij zijn beste klassering, namelijk vierde. Op de vrije slag was er voor Xander een negende plaats. Zijn tijd op de vrije slag was ruim een halve minuut sneller dan zijn snelste tijd van vorig jaar.

Laura heeft in het verleden aan vele wedstrijden deelgenomen en wilde nu weer eens kijken hoe het zou gaan. Zij zwom in het verleden met name de schoolslag nummers. Nu kwam ze bij de dames uit op de 1000 meter vrije slag. Ze tikte net binnen de 17 minuten aan en werd met deze tijd zeventiende.

Op zaterdag 9 juli wordt in de Afgedamde Maas bij Wijk en Aalburg een open water wedstrijd georganiseerd. De Biesboschzwemmers zullen daar met een grote groep aanwezig zijn als afsluiting van het seizoen 2010-2011.
 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.