vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Tegenslag voor Witamy - Pools busvervoer kids fors duurder

29 juni 2011 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Maandag 11 juli komt opnieuw een groep kinderen uit een Pools kinderhuis logeren bij gezinnen in het Land van Heusden en Altena. Er is al veel geregeld. Vandaag werd bekend dat het Pools busvervoer fors duurder uitvalt dan verwacht. Ook de verzekeringen van de kids blijken iet afdoende. Al met al twee stevige tegenvallers. Ook Pjotr van 16 zoekt nog een gastgezin!

Melanie Verhoeven, voorzitter van de organiserende Stichting Witamy: 'Gisteravond belde Benon (de leider van het kinderhuis die mee komt naar Nederland). Hij zou in Polen het vervoer uitzoeken. De goedkoopste busfirma vraagt 8.000 Poolse zloty, dat is 2.000 euro. Dat was even schrikken... Als wij heen en weer gaan zijn we nog geen 300 euro kwijt. (Ja, natuurlijk zijn er meer kosten dan alleen benzine, maar wij moeten alles met sponsorgeld doen. Dat willen we dan wel goed overwogen besteden.)
We hebben nog een andere optie besproken. Benon rijdt met het busje van het kinderhuis, daarin kan hij acht kinderen meenemen en iemand uit Nederland met een ruime auto gaat de kinderen halen en brengt ze na twaalf dagen weer terug. Voor ons een optie die goed te doen is. Waarschijnlijk vertrekt zaterdagmorgen 9 juli in alle vroegte iemand uit Wijk en Aalburg naar Polen. We wachten nog op antwoord of Benon het busje mee kan krijgen.'

Verzekering
Verhoeven vervolgt: 'We zijn ook achter een verzekering aan gegaan. De kinderen zijn in Polen wel verzekerd, maar stel dat er iets gebeurd en de ambulance moet komen of er volgt een ziekenhuisopname, de Poolse verzekeringen hebben geen geld om dat uit te betalen. Een arts vraagt ook contante betaling, mits we aan kunnen tonen dat ze verzekerd zijn. Jammer genoeg is zo'n verzekering ook erg duur. Het gaat om een unieke vorm van verzekeren: buitenlanders die hier verzekerd worden... Tja, in Polen kennen ze geen reisverzekering. (En al zou die er zijn, er is geen geld om te vergoeden). Deze laatste weken is er nog erg veel te regelen. En we zoeken nog steeds een gezin voor Piotr van 16!"

Sponsors
Stichting Witamy kan dus nog sponsors gebruiken. De grandioze inzet van de vrijwilligers mag gesteund worden. Wilt u de Poolse kinderen ook een fantastische tijd geven door hun verblijf te sponsoren? Maak dan uw gift over op Rabobanknummer 3015.61.796. Namens Witamy hartelijk dank.
Wilt u gastgezin zijn? Ga ook dan naar www.witamy.nl

Lees meer over:

kinderen poolse witamy
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.