donderdag 25 april 2024

Beachsport jeugdteams succesvol

27 juni 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM -  Afgelopen zaterdag waren de Beachvolleybal Kampioenschappen Zuid Nederland op de Copakadijk. Via vier rankingtoernooien, georganiseerd in Werkendam, Breda, Dordrecht en Tilburg mochten de vijf beste teams deelnemen aan dit kampioenschap. Bij de categorieën meisjes onder 14, 16 en 18 gingen alle titels naar Beachsport Werkendam.

In de leeftijdscategorie onder de 14 jaar hadden Raïsa Schoon en Britt den Haan alle vier de regiotoernooien gewonnen, en zij behaalden ook het goud op dit Zuid Nederlands kampioenschap. Zilver was voor het team Lois Visser/Daisy van de Berk en brons voor het eveneens uit Werkendam komende team Vera van de Werken/Naomi van de Steenhoven.
Bij de meisjes onder de 16 jaar hadden Valerie Ippel en Geralda Donkers de meeste toernooi-overwinningen op hun naam geschreven.
Zaterdag ging echter de titel naar het team Jessie Colijn/Jessica Vergeer. Valerie en Geralda werden tweede en Sarah van Esch/Amie Visser derde. Ook deze teams trainen allemaal op de Copakadijk.
In de categorie onder de 18jaar speelde Sarah van Esch opnieuw mee met Ilona Nieuwkoop. Na heel veel wedstrijden hadden zij net enkele punten te kort om in de finale te mogen spelen. Zij behaalden uiteindelijk de bronzen medaille. De ervaren Kelly Bolink met partner Julia Wouters lieten zien in de finale de betere te zijn. Zilver was voor het Bredase team Shauny en Shannon Dieltjes. Goud voor Kelly Bolink/Julia Wouters.
Bij de jongens waren veel teams aan elkaar gewaagd. De Dordtse teams kwamen als sterkste naar voren. Jouke van de Giessen met Dirk Tollenaars (van SSS Nieuwendijk) behaalden een bronzen medaille. De derde plaats was er ook voor Gerard Colijn/Bert Branderhorst (Nieuwendijk) bij de senioren heren.