maandag 24 januari 2022

Alles over Altena

VVV en gemeenten starten fiets- en wandelonderzoek

25 juni 2011 (door AalburgNet)

REGIO - De Brabantse Biesbosch en het Land van Heusden en Altena is een wijds en groen gebied. Bij uitstek geschikt voor een mooie fiets- of wandeltocht. Met de hulp van ANWB-leden kan deze streek nóg aantrekkelijker worden. De VVV en de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem slaan de handen ineen en voeren - samen met de ANWB - daarom een fiets en wandelonderzoek uit.

Dus klinkt de oproep door de samenwerkende parijen: 'Doe daarom mee, kies een wandel- en/of  fietsroute en vertel hoe u de route waardeert en met welke voorzieningen u nog meer van dit fraaie gebied zou kunnen genieten.'

Voor welke fietsers en wandelaars?

Het onderzoek richt zich op recreatieve fietsers en wandelaars. Inwoners uit het gebied, uit de omgeving of toeristen die in het gebied op vakantie zijn, iedereen is van harte welkom! De wandelroutes zijn tussen de 7 en 18 kilometer en de fietsroutes variëren van lang en de wandelroutes zijn tussen de 17 en 37 kilometer, dus ook gezinnen kunnen deelnemen aan de kortere afstanden. Ook mensen met een elektrische fiets roepen we op om mee te doen.

Wanneer?

Het onderzoek loopt tot en met september. U kunt zich vanaf nu aanmelden en de hele zomer fietsen of wandelen. U kunt deelnemen op een zelf te kiezen dag en tijdstip en fietst of wandelt een route naar keuze. Tijdens en na het fietsen en wandelen heeft u wat extra tijd nodig om de vragen uit het routeboekje te beantwoorden.

Wat gaat u beoordelen?

Tijdens het fietsen en wandelen vragen wij u te letten op voorzieningen. Is de bewegwijzering en het fiets- en wandelknooppunten systeem duidelijk? Zijn er voldoende fietsenrekken bij uw startpunt en stopplaatsen onderweg? Wat is een mooi rustpunt of goede picknickplaats? Ook zijn wij benieuwd hoe u het landschap ervaart. Fietst u met z’n tweeën of meer, dan vult u per gezelschap één boekje in. In het boekje noteert u uw bevindingen.

Bon van € 10,00 voor bezoek theetuin of fruitteler

Heeft u de boekje compleet ingevuld, dan ontvangt u een tegoedbon van € 10,00 inleverbaar bij diverse theetuinen en verkopers van streekproducten in het gebied (maximaal één tegoedbon per huishouden).

Welke fiets- en wandelroutes?

Er zijn zes fiets- en vier wandelroutes. Alle routes zijn rondrij-routes of rondwandelingen en maken gebruik van het fiets- en wandelknooppuntensysteem. U komt dus terug op uw vertrekpunt. Ook kunt u beginnen waar u wilt. U kiest een route naar keuze (maximaal twee  routeboekjes per huishouden) en u ontvangt de routeboekjes tweede helft juli. Deelname aan het onderzoek geschiedt op eigen risico. 
 

Wat gebeurt er met de resultaten?

De ANWB gaat aan de slag met de resultaten. Met uw bevindingen stelt de ANWB een rapport samen voor de VVV en de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem. Zij gaan zich vervolgens inspannen om het gebied aantrekkelijker te maken voor fietsers en wandelaars. U ontvangt als deelnemer een korte samenvatting van de belangrijkste uitkomsten.

Meedoen?

Wilt u deelnemen, bestel dan hier uw routeboekjes. Na aanmelding ontvangt u het ANWB-routeboekje van uw keuze, waarmee u op pad gaat. De ANWB wil uw routeboekjes uiterlijk 1 oktober 2011 retour ontvangen.
 

 
KLIK hier voor de routes op de ANWB-site (Foto Aalburg.net)
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.