Friday 17 September 2021

Alles over Altena

Woonlinie komt op de koffie

20 juni 2011 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - In 2011 gaat Woonlinie langs bij haar huurders in het Land van Heusden en Altena en de Bommelerwaard. Woonlinie wil graag met haar huurders in contact blijven en van hen horen wat er toe doet in hun woonomgeving. Daarom gaat men op de koffie.

Een deel van de huurders is in mei benaderd voor een persoonlijk gesprek bij hen thuis. Met een uitnodigings- en antwoordkaart heeft Woonlinie haar huurders gevraagd of twee medewerkers op de koffie mogen komen. Alle 53 medewerkers van Woonlinie gaan op pad. Niet alleen de mensen van de afdeling Wonen die de huurders meestal spreken, maar ook de medewerkers ‘achter de schermen van Woonlinie’. Totaal worden 100 gesprekken gevoerd.

Op woensdag 15 juni ging het eerste Woonlinie-duo op de koffie in Woudrichem, bij de familie van Steenis. Ze spraken over onderwerpen als het huis en de woonomgeving en over zaken die Woonlinie volgens de bewoners op de agenda moet hebben. Natuurlijk was er ook ruimte voor kritische vragen en opmerkingen vanuit de bewoners.

De familie Van Steenis was erg positief over het initiatief van de koffiegesprekken en Woonlinie als corporatie: “We weten Woonlinie altijd te vinden en zijn blij met de ruimte die we krijgen om onze woning te verbouwen en zelf te klussen.” Deze vrijheid hebben zij dan ook volop benut. De woning is prachtig verbouwd en dit hebben meneer en mevrouw Van Steenis de medewerkers van Woonlinie dan ook vol trots laten zien. Woonlinie is op haar beurt blij met het eigen initiatief van haar huurders.
Het eerste gesprek liet veel positieve verhalen horen. Zowel voor Woonlinie als voor haar huurders, is een gesprek aan de keukentafel toch een andere ervaring dan wanneer ze elkaar spreken via de telefoon of op kantoor. Woonlinie kijkt dan ook uit naar de rest van de gesprekken. Deze worden gepland in de periode juni tot en met november 2011. (Woonlinie)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.