vrijdag 12 augustus 2022

Alles over Altena

Truckersdag 2011

20 juni 2011 (door WerkendamNet)
GIESSEN - Het was wéér super! Vooraf was ons heel veel regen beloofd tijdens de truckerdag en... "beloofd is beloofd", we hebben een paar flinke buien gekregen.

Voor de deelnemers niet zo'n probleem, zij zaten heerlijk droog in de vrachtwagen, maar veel respect voor het publiek dat weer massaal langs de route stond.

Om 10 uur vertrok een kleurrijke stoet vanaf het terrein van transportbedrijf van der Stelt op het industrieterrein in Giessen voor een 4 uur durende tocht door het Land van Heusden en Altena.

Iedereen hield er rekening mee dat de vele toeschouwers, die we gewend zijn van vorige edities van de truckerdag, vandaag lekker van achter de ramen het evenement zouden aanschouwen. Maar... zelfs de soms heftige regenbuien hielden de mensen niet thuis. Leuk, zeker voor de deelnemers. Dankbaar voor de grote opkomst zwaaiden zij naar iedereen langs de route en met even groot plezier werd er terug gezwaaid.

Direct vanaf de start in Giessen, was het soms dringen om een goed plaatsje te bemachtigen langs de route, die via Rijswijk, Uitwijk naar Almkerk, leidde.
Ook het meeste verkeer dat moest wachten op de ca. 110 passerende trucks kon het toeterend geweld waarderen en geduldig aanschouwden ook zij de optocht. En... "als we toch moeten wachten gaan we ook maar zwaaien"!
Gelukkig regende het niet de gehele rit. Tussen de buien door was het droog en af en toe liet de zon zich toch nog even zien. 

De weg werd vervolgd naar Nieuwendijk en Werkendam om via Sleeuwijk de dijk te volgen naar Woudrichem. Niet iedereen bleek de 4 uur durende rit in een stuk te kunnen volbrengen. Het zal aan de buien gelegen hebben dat er tussen Nieuwendijk en Werkendam een vrachtwagen de deur opende en een begeleider een heel korte plaspauze moest inlassen. Gelukkig dat het voor de chauffeur bekend terrein is en de supersnelle plaspauze bij een bekende van hem kan plaats vinden.

Gedurende de tocht werd ook duidelijk dat een aantal deelnemers zich prima thuis voelt bij het lawaai van de ronkende motoren wanneer ze zelf luid claxonnerend en pratend door de 27 mc-bakkies door de straten trok.

Ook langs de route die via Sleeuwijk, Woudrichem en Rijswijk weer terug naar Giessen gaat, blijft de menigte onveranderd enthousiast. Het was één groot feest , zowel voor de deelnemers als ook voor de truckers. 

Bij terugkeer in Giessen worden we verwelkomt door de feestelijke klanken van Brabants Bont uit Andel en hebben de vele vrijwilligers de vertrekloods omgetoverd in een gezellige eet- en feestzaal. Broodjes, koffie en thee, frisdrank... het was allemaal weer geweldig verzorgd.
Wim van de Heuvel, de zingende slager uit Werkendam, droeg met een spetterend optreden zijn steentje bij aan de feestvreugde door met zijn meezingers de meeste aanwezigen in de polonaise te krijgen. Als ook burgemeester Petter en wethouder de Peuter zich in het feestgedruis storten is het feest compleet.

Tussendoor nog genieten van een heerlijk Brabants worstenbroodje en afsluiten met een ijsje en dan weten we het zeker...

We kijken nu al uit naar volgend jaar!

 Kijk hier voor bijna 400 foto's van de truckerdag en de afterparty bij transportbedrijf van der Stelt.

Lees meer over:

Giessen truckerdag 2011
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.