vrijdag 26 november 2021

Alles over Altena

CDA vindt dat provincie best vlotter mag betalen

17 juni 2011 (door WoudrichemNet)

REGIO ALTENA - Van alle facturen die de provincie moet betalen, wordt 30 procent niet binnen 20 dagen betaald. Dit blijkt uit het burgerjaarverslag over 2010 dat de provincie publiceert.

De CDA-statenfractie is, bij monde van Woerkummer Roland van Vugt, kritisch over deze score. Tijdens de commissievergadering Economische Zaken en Bestuur van 17 juni heeft het CDA dit aan de orde gesteld. Van Vugt: "Wij vinden dat de provincie vlotter moet betalen. Ten eerste omdat de overheid een voorbeeldfunctie vervult. Maar een andere belangrijke reden is, dat het voor veel bedrijven van belang is dat ze tijdig hun facturen betaald zien. We zitten immers nog steeds in een kwakkelende economie waardoor bedrijven kwetsbaar zijn. Met name ondernemers in het midden en klein bedrijf. Bovendien was één van de maatregelen om iets tegen de crisis te doen, de betalingstermijnen verkleinen. De provinciale lat mag wat dat betreft omhoog."

Het CDA kreeg de toezegging van gedeputeerde Pauli dat hij hier serieus mee aan de slag gaat. De gedeputeerde erkende dat het percentage late betalingen naar beneden moet. Wel gaf hij aan dat sommige facturen niet aan alle vereisten van de provincie voldoen, waardoor er vertraging kan ontstaan. Ook hierop zegde hij toe actie te ondernemen door ondernemers duidelijk te maken op welke wijze zij moeten factureren. Deze maatregelen moeten leiden tot een betere betalingsscore van de provincie.

Lees meer over:

provincie Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.