zaterdag 22 januari 2022

Alles over Altena

Klassiek liefdesdrama tegen historisch decor

17 juni 2011 (door AalburgNet)

REGIO ALTENA - Een klassiek liefdesdrama, zo laat het verhaal van de Poortwachter van Fort Altena zich het beste omschrijven. Schrijfster Lizzy van Pelt uit Woudrichem bedacht het verhaal dat meteen het script vormt van de avondvoorstellingen van Festival Waterstof op 1, 2 en 3 juli in Fort Altena in Werkendam.

Theater en muziek
“Het verhaal bestaat hoofdzakelijk uit een monoloog van de Poortwachter die in lang vervlogen tijden waakte over het Fort Altena”, vertelt Lizzy enthousiast. “Het thema verlies loopt als rode draad door de avond, maar dat is niet per definitie negatief. Je kunt immers ook je hart aan iemand verliezen. Dat is precies wat er gebeurt met de Poortwachter van Fort Altena”.  Het verhaal wordt ondersteund met theater en veel muziek die wordt gespeeld door Altena Brass en V&V Waspik onder leiding van Jan Gerrit Adema uit Hank. Lizzy van Pelt: “De muziek en de tekst versterken elkaar waarmee een sterk concept is ontstaan. Het publiek zal ogen en oren tekort komen om alles bij te houden”. Uniek aan de avondvoorstellingen is dat het publiek letterlijk wordt meegenomen over het waterrijke gebied van Fort Altena. Het publiek maakt een wandeling en ziet op diverse plekken van het fort delen van de voorstelling. De voorstelling is door het herkenbare liefdesverhaal, prachtige muziek en de humor ook zeer geschikt voor kinderen (gratis toegang tot en met 12 jaar). De avondvoorstelling gaat onder alle weersomstandigheden door (bij héél slecht weer is er een aangepast programma). De poort gaat om 20.15 uur open, de show begint dan direct. Info & tickets à 22,50 euro via www.festivalwaterstof.nl.

Kaarten zijn ook verkrijgbaar bij de bibliotheken in Werkendam, Wijk en Aalburg, Dussen, Hank, Nieuwendijk, Sleeuwijk en Giessen, de Albert Heijn Almkerk en Fort Altena.

Lees meer over:

Werkendam festival waterstof
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.