vrijdag 21 januari 2022

Alles over Altena

Eerste winst Phil Ruitenberg in de Expiklasse

14 juni 2011 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK - Het was afgelopen maandag weer ouderwets druk tijdens de pinksterraces in Staphorst, enkele duizenden bezoekers genoten van spannende NK 50 cc races op circuit de Tippe.

Voor Phil Ruitenberg was het afwachten hoe de veranderingen die tuner Hank van Helden aan het blok had aangebracht uit zouden pakken op dit snelle circuit. In de tijdtrainingen bleek al dat het goed zat, Phil wist voor het eerst dit jaar de snelste tijd op de klokken te zetten en dat was zeker verrassend te noemen.

De eerste wedstrijd liet Phil met een ouderwetse raketstart de concurrenten achter zich en kwam op kop de eerste ronde door op de voet gevolgd door Wesley Jonker die tot nu toe alle wedstrijden dit jaar al wist te winnen.

In de 7e van de 15 te verrijden ronden had Jonker inmiddels de leiding overgenomen van Phil toen deze zich verkeek op een achterblijver. Ze raakten elkaar en Jonker ging onderuit waaroor Phil de leiding weer over kon nemen.

Na twee ronden als koploper te zijn doorgekomen was het Phil die ook tegen het asfalt kletste, al snel kon hij weer verder maar meer dan een vijfde plaats zat er niet in.

De tweede race liet in de beginfase hetzelfde beeld zien als race 1 met dit verschil dat Phil nu bleef zitten. Jonker drong ook nu stevig aan maar had nergens kans om een aanval te plaatsen. Op driekwart van de zinderend spannende race sloeg het noodlot toe voor Jonker die met een pruttelende Derbi de pits opzocht en zo was de druk weg voor Phil en de baan vrij om zijn eerste overwinning in de Expiklasse op zijn naam te schrijven!

“Een prachtige wedstrijd, zelfs als Jonker niet uitgevallen was had ik zeker ook kunnen winnen, we zitten nu op de goede weg met het nieuwe motorblok en ik ben vast van plan om er dit jaar nog meer te winnen”.

In de totaaluitslag mocht Phil als tweede op het ereschavot plaatsnemen en in de titelstrijd verstevigde hij zijn tweede stek en liep zelfs iets in op Jonker.

Gerard van Helden deed ook weer uitermate goede zaken, met een tweede en een eerste plaats in de twee races van de Sportklasse haalde hij de dagoverwinning binnen en liep hij weer verder uit in de titelstrijd, met dit jaar nog vijf wedstrijden te rijden staat de Rijswijker riant aan de leiding van het kampioenschap.

Paul Rochat moest erg wennen aan het technisch moeilijke circuit van Staphorst, de 12 jarige Giessenaar wist zich gedurende de dag echter wel te verbeteren en scoorde een 12e en een 13e plaats in het veld van 14 deelnemers en maakt dus nog steeds progressie.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.