maandag 24 januari 2022

Alles over Altena

Werkzaamheden Cloppenwaard begonnen

14 juni 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM -  In de Beatrixhaven wordt extra kadelengte gerealiseerd ten behoeve van de afbouw van schepen. Hiervoor moet een gedeelte water gedempt worden. De te dempen kuubs moeten ingevolge de beleidslijn ‘Grote Rivieren’ gecompenseerd worden. Dat zal plaatsvinden in uiterwaard De Cloppenwaard, gelegen tussen de rivier De Merwede en de Sasdijk in Werkendam.

Op dinsdag 14 juni 2011 werd gestart met de werkzaamheden. In totaal wordt circa 30.000 m3 zand en klei afgegraven. Het vrijkomende zand wordt verwerkt in de nieuwe kade in de Beatrixhaven. De af te graven klei vervalt aan de aannemer. Alle grondstromen worden per schip afgevoerd.

In het meest oostelijke deel van het plangebied (direct naast de visput) wordt in deze fase slechts een klein gedeelte afgegraven. Het overgrote deel van de klei op deze locatie is gereserveerd voor het dijkverbeteringsproject Sleeuwijksedijk dat vermoedelijk in 2013 van start zal gaan.

Uit veiligheidsoverwegingen is De Cloppenwaard in de periode van uitvoering niet toegankelijk voor bezoekers (vissers/wandelaars) en huisdieren. Wanneer alles volgens planning verloopt is de afgraving medio juli 2011 gereed.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.