vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Prima prestaties voor Biesboschzwemmers

14 juni 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Terwijl in Eindhoven de Nederlandse top streed om de nationale titels werd op 11 en 12 juni in Oss de Kring Speedo Finale georganiseerd. Aan deze wedstrijd mochten de beste 18 zwemmers per afstand per categorie aan de start komen. In Oss kwamen zeven leden van de Biesboschzwemmers op 21 programmanummers aan de start. De hoogste klasseringen waren er voor Tom Kruis, Michelle Paans en Simon Schmidt. Zij wisten alle één of meerdere keren zevende te worden.

Simon en Tom wisten beide één keer zevende te worden, beide deden dit in een nieuw persoonlijk record. Tom realiseerde dit op de 100 schoolslag en Simon op de 100 wisselslag. Tom wist zelfs zijn tijd op de 50 meter, tijdens de 100 meter, aan te scherpen. Op de 100 vrije slag werd Tom veertiende en bleef hij net boven zijn snelste tijd. Simon zwom vijf afstanden en hij zwom op alle afstanden een persoonlijke record. Op de 100 vrije slag, 100 rugslag, 100 schoolslag, 50 vlinderslag en 100 wisselslag wist hij zijn tijden aan te scherpen. Op de vrije slag, schoolslag en vlinderslag werd Simon negende en op de rugslag was er een elfde plaats.

Michelle wist op de 100 rugslag en wisselslag een zevende plaats te halen. Op de 100 vrije slag wist zijn negende te worden en op de 100 schoolslag en 50 vlinderslag was er een tiende plaats. Ofwel op al haar afstanden behoorde ze tot de beste tien in haar categorie. Helaas wist zij niet haar persoonlijke tijden aan te scherpen.

Voor Ilse van de Pol en Julia Verhoeven was dit, net als voor de drie eerder genoemde zwemmers, het debuut op de Speedo Finales. Julia wist zich op de 100 schoolslag te verbeteren en behaalde op de 50 vlinderslag haar beste klassering. Ze werd op deze afstand elfde. Ilse werd op de 100 schoolslag en 200 wisselslag veertiende en kon net als Michelle geen tijdsverbeteringen noteren.

In de groep van zeven waren twee meer ervaren zwemmers, namelijk Carmen Damen en Xander Korsman. Voor beide was dit de laatste keer dat zij aan deze wedstrijd deel mochten nemen. Xander kwam uit op de 100 schoolslag en werd achttiende. Voor Carmen waren er starts op de 100 vrije slag en 200 wisselslag. In beide gevallen wist ze haar persoonlijke records aan te scherpen. Op de wisselslag haalde ze met een veertiende plaats haar beste klassering.

Met een tevreden gevoel keerde de ploeg na twee dagen zwemmen in Oss terug naar Werkendam. Volgend seizoen zullen zij er weer hard tegen aan gaan om de prestaties van dit jaar te verbeteren en mogelijk met medailles te bekronen.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.