vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Waterschap gaat voortaan ook kades en kleinere dijken controleren

11 juni 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Vanaf dit jaar schouwt het waterschap niet alleen de dijken langs de grote rivieren, maar ook de zogenaamde regionale keringen. Tijdens de zogeheten schouw wordt gekeken of het onderhoud waar particulieren voor verantwoordelijk zijn, goed is uitgevoerd. Particulieren zijn verantwoordelijk als ze een onderhoudscontract hebben met het waterschap, of als ze eigenaar zijn van een stukje dijk. Dit onderhoud moet voor 20 juni zijn uitgevoerd. Vanaf die datum controleert het waterschap of het onderhoud goed is uitgevoerd. De schouw van de regionale keringen omvat onder meer de dijken en kades van de Werkense dijk.

Aanleiding
De directe aanleiding om voortaan ook de dijken en kades langs kleinere watergangen te schouwen, was de kadebreuk in Wilnis, enkele jaren geleden. De noodzaak neemt alleen maar toe door de toenemende periodes van droogte en zware neerslag.
De huidige droogteperiode is dus niet de directe aanleiding, maar onderstreept de noodzaak dat ook de regionale keringen goed op orde zijn. Het belangrijkste doel van dit onderhoud is een sterke grasmat op de dijken. Die stevige grasmat draagt eraan bij dat bij hoge waterstanden of droogte de dijken goed bestand zijn tegen de situatie.

Lees meer over:

Werkendam Werkendam dijkschouw
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.