zaterdag 22 januari 2022

Alles over Altena

Werkzaamheden in de buurt van het Drongelense veer

11 juni 2011 (door AalburgNet)

DRONGELEN - In de zomerperiode worden er werkzaamheden uitgevoerd in de buurt van het Drongelense veer. Dit zorgt voor stremmingen aan beide kanten van de Bergsche Maas. De uitvoering van de wegwerkzaamheden vinden plaats in de periode van 27 juni 2011 tot en met 31 juli 2011. Het gaat hier om asfalteringswerkzaamheden: de volledige rijbaan zal worden vervangen. Het werk zal vanwege de schoolvakantie uitgevoerd worden in twee fasen.

Geen vrachtverkeer zwaarder dan 10 ton via veerpont over Bergsche Maas 

De eerste fase loopt over de dijk van de Canadian bridge tot aan de sluis. Deze fase loopt van 27 juni 2011 tot en met 10 juli 2011. In deze periode is het nog geen schoolvakantie. Tijdens deze fase wordt er nog niet aan de Canadian bridge gewerkt zodat het verkeer dat van de veerpont komt gewoon door kan gaan. Deze brug heeft echter wel een tonnage beperking, verkeer zwaarder dan aslast 10 ton is dan gestremd.

Geen enkel gemotoriseerd verkeer via veerpont naar overzijde

De tweede fase loopt vanaf de veerpont tot aan de Canadian bridge (aansluiting Sluisweg). Deze fase loopt van 11 juli 2011 tot en met 31 juli 2011. Gedurende deze periode is de veerpont gestremd voor al het verkeer met uitzondering van fietsers en bromfietsers. In deze periode geldt een aangepaste veerdienstregeling van 06:00u - 08:00u en 16:00u - 18:00uur; tussen deze tijdstippen kunnen zij gebruik maken van het Drongelense veer tussen Waalwijk en Drongelen. Fietsers en bromfietsers kunnen dan via de berm lopen met de fiets of bromfiets aan de hand. Rondom 31 juli zal het Drongelense veer weer beschikbaar zijn voor al het verkeer. De actuele situatie rondom het in gebruik gaan van het veer en alle overige informatie rondom de vaarbeperking, is beschikbaar op de website van de Bergsche Maasveren: www.bergschemaasveren.nl
 

Lees meer over:

Drongelen Veer gestremd
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.