donderdag 20 januari 2022

Alles over Altena

Peter Schalken vol zelfvertrouwen in Hengelo

9 juni 2011 (door WerkendamNet)

HENGELO/DUSSEN - In het weekeinde in Hengelo heeft het Verolme GrafiCom Racing Team zich onder meer goed laten zien tijdens de  Dutch Superbike. Met name Peter Schalken uit Dussen behaalde daar een zevende plaats. 

Bij de Superbike races heeft Peter Schalken een goede start, maar verremt zich in de tweede ronde waardoor hij terugvalt naar een twaalfde plek. Peter komt steeds beter in zijn ritme en verbetert in de laatste zes ronden continu zijn tijd. Op het einde is Peter op dat moment zelfs de snelste rijder op de baan. Vanaf de elfde plek weet hij zich dan ook terug te vechten naar een achtste positie en loopt langzaam in op de nummer 7. In de allerlaatste bocht zet Peter zijn motor nog naast Bas Winkel en weet als zevende te finishen. Peter Schalken: “Op de rondelijsten is duidelijk te zien dat ik in de laatste zes ronden zelfs sneller was dan de vierde man. Dus zonder mijn uitstapje had ik daar wellicht mee kunnen strijden. Daarom kijk ik al met vertrouwen uit naar mijn thuiswedstrijd in Oss met Pinksteren. Ik hoop daar weer optimaal te kunnen presteren".

Lees meer over:

Werkendam Dussen schalken
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.