woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

Hybride varen kan bij De Scheepsbouwers Maritiem

9 juni 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Per 1 mei 2011 zijn bij De Scheepsbouwers Maritiem uit Werkendam een tweetal hybride  (elektromotor + dieselmotor) kajuitsloepen te water gelaten, bestemd voor de verhuur. De splinternieuwe sloepen zijn luxueus uitgerust en bezitten de kracht van een dieselsloep met de rust van electrisch varen.                                              

In de waterrijke omgeving van Werkendam is het hybride varen een nieuw concept en de werf biedt een nieuwe manier aan om natuurgebied De Brabantse Biesbosch en omgeving te verkennen. Stil en milieuvriendelijk kan er de gehele dag volledig elektrisch gevaren worden en bij een langer verblijf op het water is men niet afhankelijk van oplaadpunten. De vaaruren zijn onbeperkt!

Voorzieningen
Voor een comfortabel verblijf aan boord zijn de sloepen voorzien van een chemisch toilet en wastafel. Daarnaast zijn er twee slaapplaatsen voor meerdaagse tochten en een 230 volts-aansluiting voor bijvoorbeeld het gebruik van laptop of I-pod. Een vaarbewijs is niet nodig en huurders krijgen desgewenst een uitgebreide vaarinstructie. De sloep biedt bij dagverhuur plaats aan maximaal tien personen. Voor een compleet verzorgde dag verstrekt de werf ook een goed gevulde picknickmand.

Kortom: via De Scheepsbouwers valt er comfortabel op eigentijdse wijze te genieten van een uniek vaargebied. (Foto De Scheepsbouwers)
 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.