woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

Voetvolleyers Werkendam actief in Marseille

7 juni 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM -  Niels en Sven den Haan, beiden lid van de Beachvereniging Werkendam, speelden afgelopen weekend namens Nederland een internationaal Challenge voetvolleybal toernooi in Marseille. Dit goed georganiseerde en geheel verzorgde toernooi, deel uitmakend van een serie van grote toernooien in Europa, vond plaats op het grote strand van Marseille. Teams uit o.a. Frankrijk, Brazilie, Portugal, Oostenrijk, Kroatie, Zwitserland, Spanje, Italie en dus Nederland, streden daar in een prachtige ambiance om de podiumplaatsen, die weer recht gaven op het felbegeerde prijzengeld.


De beide broers kregen deze uitnodiging via de Amsterdamse voetvolleybalorganisatie omdat met name Niels in eerdere ranking toernooien voldoende punten had verdiend. Pa den Haan trad in deze dagen op als chauffeur en coach.
Al snel werd duidelijk dat de deelnemers van uitzonderlijk hoog niveau waren en al jaren deze toernooien speelden. Nadat daags voor het toernooi nog getraind werd met de kanshebbers voor de titel uit Spanje, werd op de eerste toernooi dag de loting verricht. Nederland werd ingedeeld met Spanje (hun oefenpartners), Kroatie en Frankrijk 2. Na een kansloze nederlaag tegen Spanje, waren er twee hele mooie overwinningen tegen Kroatie en Frankrijk. Dat leverde een knappe en onverwachte tweede plaats en in de poule op.

Op dag twee werden Niels en Sven via loting gekoppeld aan Portugal. Hoewel er veel strijd werd geleverd, konden Niels en Sven niet bij de Portugese alleskunners blijven. Met de setstanden 18-11 en 18-12 in het voordeel van Portugal was het toernooi voor de broertjes over. Tijd genoeg om nog te genieten van de absolute topteams die nog verder streden in het toernooi. De spelers van de topteams uit Brazilie, Frankrijk en Spanje, zijn meesters op alle onderdelen van het spel en beheersen de bal op werkelijk fenomenale wijze. Gesneuveld in de kwartfinale, maar met een geweldige ervaring rijker keerde de Haantjes weer terug in Nederland. Op de terugreis werd voorzichtig gedacht aan het organiseren van een dergelijk toernooi op de CopaKadijk. Niets is onmogelijk! Zeker in Werkendam niet!
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.