woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

PvdA Werkendam: 'Duurdere zaalhuur compenseren'

6 juni 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Verenigingen die zaalruimte huren buiten Werkendam zijn duurder uit als verenigingen die binnen de gemeente kunnen huren. Het college meent dat verenigingen hiervoor geen aanvullende financiële tegemoetkoming moeten krijgen zolang er nog zaalruimte beschikbaar is binnen de eigen gemeente.

In dat uitgangspunt kan de PvdA zich zeker vinden. Corine Verweij noteert op haar blog: "We moeten ons echter wel serieus afvragen in hoeverre het realistisch is te verwachten dat er na 22.00 uur nog sportliefhebbers zijn en dat er trainers beschikbaar zijn voor 17.00 uur.
Over een tegemoetkoming in de extra kosten voor zaalhuur buiten onze gemeente stelt het college echter ook dat zij dit een logische gedachtegang vindt wanneer een accommodatie in de gemeente ontbreekt. Dit lijkt min of meer het geval voor de korfbalvereniging. Slechts de zaal van De Crosser heeft de geëigende afmetingen voor wedstrijden in de binnencompetitie. Die zaal is echter op zaterdagen in gebruik door andere verenigingen. SKV moet dus noodgedwongen uitwijken naar zaalruimte in andere gemeenten. Op de vraag of zij nu een beroep kunnen doen op een extra financiële tegemoetkoming wordt als volgt gereageerd: “Onder andere als tegemoetkoming in deze huurkosten, ontvangt de korfbalvereniging op dit moment een subsidie van € 39,84 per jeugdlid. (…) De korfbalclub krijgt dus reeds een vergoeding voor training elders.”

Feit wil echter dat ook verschillende clubs die alleen gebruik maken van zaalruimte in de eigen gemeente exact hetzelfde bedrag per jeugdlid krijgen. Dus hoezo een tegemoetkoming in deze huurkosten? De PvdA is hier nog niet klaar mee. Was het immers niet de bedoeling van de nota binnensport dat iedereen tegen hetzelfde tarief zou kunnen sporten, zo vraagt men zich af. Voor de korfbal (en wellicht ook voor anderen) is dat niet het geval. De PvdA Werkendam vindt dan ook dat als er noodgedwongen elders gehuurd moet worden dat er dan sprake moet zijn van compensatie.

Lees meer over:

Werkendam Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.