Wednesday 22 September 2021

Alles over Altena

De Buitenbeentjes klaar voor Roparun

1 juni 2011 (door WoudrichemNet)

ANDEL - Tijdens het Pinksterweekend, zaterdag 11 tot maandag 13 juni, vindt dit jaar alweer de twintigste Roparun plaats. Roparunteam De Buitenbeentjes, met als thuislocatie het Prinsentuin in Andel, doet alweer voor de zevende keer mee.

De Buitenbeentjes
Het Roparunteam is sinds 2005 deelnemer aan deze estafetteloop van Parijs naar Rotterdam. Al vanaf november is het team druk bezig met de voorbereidingen voor het Pinksterweekend. In vergelijking met de vorige editie zijn er weer wat nieuwe leden bij het team gekomen. Een Roparunteam wordt opgebouwd rond de acht lopers, die in twee teams van vier lopers omstebeurt een etappe af leggen van ongeveer 65 kilometer. Tijdens deze etappes worden zij ondersteund door twee fietsers, een busje met chauffeurs en een masseur. Tijdens de rustpauzes, als de andere groep onderweg is, worden ze opgevangen door een basiskamp met catering, en nog eens twee masseurs. Naast het volbrengen van de Roparun zelf, is geld inzamelen voor het goede doel natuurlijk het belangrijkste.

Roparun
De Roparun is een hardloopestafette van Parijs naar Rotterdam over ruim 530 kilometer en wordt al sinds 1992 gehouden met als doel geld inzamelen voor kankerpatiënten. Dit wordt o.a. gebruikt voor apparatuur in ziekenhuizen in heel het land en aan bijdrages aan bijvoorbeeld de Daniël den Hoed kliniek in Rotterdam. Andere bekende doelen zijn de Roparunhuizen, waarin gezinnen met een familielid dat kanker heeft er even een paar dagen tussenuit kunnen. Dit alles in het teken van het motto van de Roparun: “Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Sinds 2004 wordt de Roparun gelopen vanuit een voorstad van PArijs (Dugny) naar ROtterdam, daarvoor ging de route andersom (RoPa dus). De start voor de teams vindt plaats op de zaterdag voor Pinksteren, dit jaar op 12 juni, om vervolgens op tweede Pinksterdag te finishen op de Coolsingel in Rotterdam.

Activiteiten en sponsoring
Tijdens de afgelopen maanden heeft het team weer een aantal succesvolle activiteiten georganiseerd om geld in te zamelen voor het goede doel. Onder andere een benefietavond in de Xinix in Nieuwendijk, met een opbrengst van ruim € 1.100, een collecteactie bij de supermarkt in Veen (met € 400 aan donaties in twee uur!) en meest recent, op woensdag 18 mei, een miniroparun op het Prinsentuin zelf. Ook is er goed getraind tijdens een 65 kilometer ultraloop in Gilze en de eigen nachttraining vanuit Andel van 40 kilometer, afgelopen vrijdag 21 mei.
Deze wedstrijden worden in teamverband afgelegd en vormen ook een goede training voor de fietsers en lopers. Naast deze verschillende acties is er ook een mooi bedrag aan sponsorgeld opgehaald, onder andere  door mooie bijdrages van het Prinsentuin Andel en ROC West Brabant.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.