woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

Werkendam weer succesvol bij beachsport ranking

31 mei 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Afgelopen vrijdag en zaterdag was er weer een beachvolleybal ranking. Ditmaal in Dordrecht. In alle categorieën waren beachsportleden uit Werkendam vertegenwoordigd.

Op vrijdagavond lieten Kelly Bolink en Julia Wouters opnieuw zien de sterkste te zijn in de leeftijd onder 18 jaar. Op zaterdagmorgen waren bij het KBSS systeem ditmaal 15 jeugdteams vertegenwoordigd.
In Werkendam hadden Lieke Vink en Daphne van Kampen al op het hoogste podium gestaan. Ook ditmaal wonnen ze het toernooi.
Maar ook nieuwelingen in de beachvolleybalsport zoals Ilse Vlot die ditmaal met Linsey van Maastricht speelde, lieten zien dat ze in een paar weken tijd hard vooruit gaan. Het jonge team Jill Weeda met Julia van Esch krijgt ook steeds meer kijk op het beachvolleybalspel, waardoor er bij hen vaak lange rally's ontstaan.
In de categorie onder de 14 jaar hadden Raisa Schoon en Britt den Haan Werkendam en Breda al gewonnen en nu schreven ze ook het Dordtse toernooi op hun naam. Voor plaats 2 t/m 4 wordt heftig gestreden tussen Lois Visser en Daisy van de Berk, Naomi van de Steenhoven met Vera van de Werken. Ditmaal eindigden Caya Lagrouw met Karen Quick als tweede en zij doen ook serieus mee in de strijd voor de eindranking. De beste twee teams van de eindranking mogen naar het Gesloten NK in Scheveningen.

Het volgende, en laatste toernooi zal op 18juni in Tilburg dus zeer belangrijk worden. Hetzelfde telt voor de categorie onder de 16 jaar. Valerie Ippel met Geralda Donkers winnen in Dordrecht opnieuw, en staan er dus goed voor. Jessie Colijn met Jessica Vergeer en Sarah van Esch met Amie Visser zullen er alles aan doen om erbij te komen op het Gesloten NK. Bij de jongens poules overheersen de teams uit Dordrecht. Jouke van de Giessen en Dirk Tollenaars zijn het jongens team van de Beachsport vereniging onder de 14 jaar. Daar draaien zij goed mee. Het is een kwestie van tijd, en groei, dat zij ook tegen de lange teams winst kunnen scoren.

Het seniorentoernooi moest helaas in de regen aanvangen. De pret was er niet minder om. De eerste plaats werd verdeeld tussen het team Swets-Van Zon en van de Giessen-Colijn.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.