maandag 24 januari 2022

Alles over Altena

Altena-gemeenten verbonden door wandelroutenetwerk

31 mei 2011 (door AalburgNet)

ALTENA - De mooiste wandelwegen in de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem zijn sinds kort met elkaar verbonden in een groot knooppuntennetwerk; het wandelroutenetwerk ‘Wijde Biesbosch Noord’. Het is onderdeel van een enorm netwerk van 5.800 kilometer door Noord-Brabant. De drie wethouders, Loes Lijmbach-Scheider van gemeente Aalburg, Renze Bergsma gemeente Woudrichem en Jan Luteijn gemeente Werkendam, verrichten de opening van het wandelroutenetwerk door een plattegrond te onthullen in Meeuwen.

Groot netwerk
Het wandelknooppuntensysteem kent hetzelfde principe als voor de fiets, u bepaalt dus zelf de afstand van uw wandeling, door een route langs verschillende knooppunten samen te stellen. Steeds kunt u een andere wandeling uitzetten, langs verschillende knooppunten. Dat kan een ommetje zijn in uw woonomgeving, maar ook grote tochten, voor de geoefende wandelaar zelfs meerdaagse tochten. Het netwerk in Noord-Brabant is nu zo groot dat men kan wandelen van Nationaal Park De Biesbosch, via Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen naar Nationaal Landschap Het Groene Woud via de knooppunten van het wandelroutenetwerk.

Actie wandelkaart
De wandelkaart ‘Wijde Biesbosch Noord’ is vanaf 4 juni te koop bij de VVV’s in het Land van Heusden en Altena en kost € 6,-. Mensen die er  snel bij zijn kunnen de wandelkaart misschien kosteloos verkrijgen, want de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem geven aan de eerste 50 geïnteresseerden per gemeente de wandelkaart cadeau. Zijn de gratis kaarten op, dan biedt VVV Altena Biesbosch bij inlevering van de speciale bon 10% korting op de prijs van de wandelkaart. Deze bon en meer informatie zijn te vinden op de gemeenschappelijke infopagina van Aalburg, Werkendam en Woudrichem van 1 juni in Het Kontakt.

Meer informatie
De wandelkaarten zijn te koop bij het VVV-kantoor in Woudrichem, het Biesboschmuseum in Werkendam of bij Ciga Lucas op de markt in Wijk en Aalburg. Voor openingstijden zie www.vvv-altenabiesbosch.nl.

Lees meer over:

Werkendam wandelroute knooppunt
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.