Wednesday 22 September 2021

Alles over Altena

Man uit Veen weer terecht

31 mei 2011 (door AalburgNet)

VEEN - Veen • Een deelnemer aan SMS-Alert, een inwoner van Giessen, heeft maandagavond rond 22.45 uur de vermiste man uit Veen terug gevonden, nabij een rotonde in Brakel (Bommelerwaard).

De 83-jarige man uit Veen werd door zijn vrouw rond 15.20 uur als vermist opgegeven. Haar licht dementerende man, gaat vrijwel elke dag rond 11.00 uur een rondje fietsen. Hij is dan na 45 uiterlijk 60 minuten weer terug. Maandagmiddag sloeg zij rond 15.20 uur alarm toen haar man nog niet thuis was gekomen. De politie van het team Altena organiseerde samen met familieleden een zoekactie. Er werd een SMS-Alert met het signalement van de vermiste man verstuurd aan de deelnemers in Veen en omgeving met het verzoek om naar hem man uit te kijken. Ook werden later op de avond nog een pers- en een twitterbericht verstuurd. Het SMS-Alert bericht leverde. Hierop kwamen verschillende reacties binnen. Zo belde een deelnemer dat hij de man rond 16.00 uur gezien had bij een strandje in Ammerzoden. Een andere melder gaf door dat zij de man richting Wijk en Aalburg zag fietsen.

Het verlossende telefoontje kwam rond 22.45 uur van een man uit Giessen. Hij reed met zijn VW-Caddy in Brakel. Hij zag op een parallelweg naast een rotonde de vermiste man staan. Hij draaide een paar honderd meter verder die parallelweg op en sprak de man aan. Hij herkende de vermiste man aan het signalement dat hij in het SMS-Alert bericht enkele uren daarvoor had gelezen. Het bleek inderdaad om de vermiste man te gaan. Hij liet de 83-jarige bejaarde in zijn auto stappen, laadde de fiets in en stelde de politie en familie in kennis.

Lees meer over:

woudrichem aalburg veen man vermiste
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.