zaterdag 22 januari 2022

Alles over Altena

Lopend Vuurtje viert eerste lustrum

31 mei 2011 (door AalburgNet)

REGIO - Op zaterdag 11 juni organiseren veertig kerken voor de vijfde keer ‘Lopend Vuurtje’,  een fietstocht door het rivierenlandschap ten oosten van de Biesbosch die gaat van kerk tot kerk.

In 2007 namen 300 mensen deel aan de fietstocht. Ongeveer 20 kerken openden dat jaar hun deuren. De afgelopen jaren werd het ‘vuurtje’ steeds verder aangewakkerd. In 2010 was het aantal deelnemers al gegroeid tot 1.000. Vorig jaar stond de teller van het aantal deelnemende kerken op ruim 40.

In 2007 organiseerde een groepje enthousiaste vrijwilligers voor de eerste keer een fietsdag in het Land van Heusden en Altena. De organisatie laat weten: 'Wat willen we met ‘Lopend Vuurtje’ bereiken? We bieden iedereen de gelegenheid om kennis te maken met mensen die wel of geen lid zijn van een kerk. Dat kan omdat steeds meer kerken die dag hun deuren openen om de honderden fietsers welkom te heten. Naast het sociale en sportieve karakter van deze dag, zamelen we geld in voor een goed doel. De afgelopen vier jaar hebben we ruim € 50.000,- kunnen overmaken aan verschillende goede doelen.'

Reserveer nu alvast zaterdag 11 juni in uw agenda en nodig vooral iedereen uit om met u een dagje gezellig, gezond en informatief door te brengen. Wie meer wil weten over ‘Lopend Vuurtje’ gaat naar www.lopendvuurtje.nl.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.