maandag 6 december 2021

Alles over Altena

Wie verdient er een lintje?

30 mei 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De gemeente Werkendam stelt Werkendammer in staat voor anderen een lintje aan te vragen. Iemand waarvan men vindt dat die in aanmerking komt voor een koninklijke onderscheiding. Maar om een lintje te kunnen krijgen, moeten ze eerst worden voorgesteldOp de gemeentelijke website wordt uitvoerig beschreven hoe een dergelijke procedure in zijn werk gaat.

Wie komt in aanmerking voor een onderscheiding?

Overal in Nederland zetten mensen zich in voor vele doelen; vaak zonder eigenbelang, in alle bescheidenheid. Deze mensen komen in aanmerking voor een Koninklijke Onderscheiding, net als ieder ander met bijzondere verdiensten voor de samenleving.De burgemeester van Werkendam mag alleen onderscheidingen uitreiken aan mensen die in de gemeente Werkendam wonen. Een aanvraag voor een onderscheiding kan dus alleen worden ingediend wanneer de voor te dragen man of vrouw hier woont. Verder moet iemand zich meer dan normaal verdienstelijk hebben gemaakt. De verdiensten moeten uitzonderlijk zijn en uitgaan boven wat normaal gesproken van iemand verwacht mag worden. Daarbij is het van belang dat deze verdiensten langere tijd, dat is tenminste 15 jaar, zijn verricht en dat er sprake is van een bijzondere belang voor de samenleving. Bovendien mogen er geen vergoedingen tegenover hebben gestaan.

Wat is de procedure?
Als u iemand wilt voordragen dan kunt u contact opnemen met Loes van Esch van de Gemeente Werkendam via telefoonnummer (0183) 50 72 11 of via e-mail: loes.van.esch@werkendam.nl. Zij kan in grote lijnen aangeven of de verdiensten inderdaad bijzonder genoeg zijn voor een Koninklijke onderscheiding. Ook kan zij u precies uitleggen hoe u de aanvraag moet indienen en u de benodigde formulieren toesturen. Voor de lintjesregen van 2012 moet u uw aanvraag vóór 1 augustus 2011 bij de gemeente indienen.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.