vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Sanne en Thomas clubkampioenen Biesboschzwemmers

28 mei 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Terwijl het zaterdag regende hielden de Biesboschzwemmers hun zomer kampioenschappen. Ongeveer 50 zwemmers met minstens even zoveel ouders, ooms, tantes, opa’s en oma’s waren naar zwembad Werkina gekomen om te genieten van de prestaties van de zwemmers. Thomas Zielhorst en Sanne van de Pol werden de kampioenen over het seizoen 2010-2011. Zomer kampioenen werden Thomas en Marcha Admiraal.

De zwemmers geboren in 1998 en eerder moesten twee keer aan de start verschijnen. De eerste start voor iedereen was de 200 wisselslag en daarna mochten ze een 100 meter naar keuze zwemmen. Bij de heren gingen vijf zwemmers voor de zomertitel en bij de dames waren dit er negen.

Bij de dames zou de strijd moeten gaan tussen Marcha en Sanne. Echter Marcha liet op de 200 wisselslag al zien weer op de weg terug te zijn. Later op de 100 vrije slag liet ze zelfs de heren achter zich. Haar tijden vergelijkend met de tabellen van de wereld zwembond (FINA) was Marcha met kop en schouders de beste zwemmer van de hele wedstrijd. Sanne moest bijna 15 seconden toegeven op Marcha maar werd wel keurig tweede gezien haar persoonlijke omstandigheden. De derde plaats was voor Rebecca Schmidt. Zij zwom een persoonlijk record op de 200 wisselslag en dat was gezien de omstandigheden een hele knappe prestatie.

Bij de heren liet de jeugd zien dat er een aantal goede zwemmers in Werkendam zijn. Thomas wist op de 200 wisselslag en 100 rugslag persoonlijke records en NK-limieten te zwemmen. Zijn tijd op de rugslag was zelfs goed voor een clubrecord. Lukas werd uiteindelijk de nummer twee, na vorig jaar eerste geworden te zijn. Hij bleef op de wisselslag en vrije slag net boven zijn beste tijden. Derde bij de heren werd Erik Drewes, maar hij zal niet tevreden zijn geweest met zijn tijden. Hij bleef te ver van zijn niveau om het Thomas en Lukas moeilijk te maken.

De all-in kampioen wordt bepaald door de prestaties van de winter en zomer kampioenschappen bij elkaar op te tellen. Sanne had tijdens de winter editie een grote voorsprong opgebouwd en deze kwam niet in gevaar. Zij werd dus bij de dames de all-in kampioen. Tweede werd verrassend Lisanne van Dijk, die vijfde werd op de zomer editie, en nummer drie werd Rebecca op slechts een seconde van Lisanne.
Bij de heren was het verschil tussen de eerste twee nog kleiner. Thomas wist zijn achterstand op Lukas om te buigen tot een verschil van 0,89 in zijn voordeel. Derde bij de heren werd Mark Visser die vierde werd op de zomer kampioenschappen.

Bij de zwemmers geboren in 1999 en 2000 werd bij de jongens Xander Korsman eerste, voor Tom Kruis en Nick Lisman. Bij de dames was Jade de beste, daarna kwam Chantal Paans en Redine van Breugel. Deze zwemmers zwommen 50 schoolslag en 100 vrije slag. Chantal en Redine zwommen nieuwe toptijden op de 50 schoolslag.

De minioren 3 en 4, geboren in 2001 en 2002, moesten 50 schoolslag en 50 vrije slag. Bij de jongens wist Simon Schmidt, broertje van Lukas en Rebecca, het goud op te eisen voor Jelle Ippel en Henk voor den Dag. Bij de dames wist Julia Verhoeven 9 zwemsters achter zich te houden. Tweede werd Ilse van de Pol, zusje van Sanne, en derde werd Femke Golverdingen.

De jongste zwemmers mochten 25 schoolslag en vrije slag zwemmen. Bij de jongens was Ivan Pruijsen de beste voor Andreas Steffen en Bas voor den Dag. Bij de meisjes was de verdeling van de eerste drie plaatsen als volgt Maud de Visser, Anne-Wil Biesheuvel en Emma voor den Dag.

Met een herinnering voor de zwemmers die geen prijs hadden, is iedereen tevreden naar huis gegaan. De komende maand staan er nog Nederlandse Kampioenschappen en de Kring Speedo Finale op het programma. Voor de vakantie zal nog een groep deelnemen aan de open water wedstrijd in Wijk en Aalburg en dan zal er vanaf 11 juli tot en met 7 augustus genoten gaan worden van een zwemvakantie. Vanaf maandag 8 augustus zullen de trainingen voor het seizoen 2011-2012 beginnen.
 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.