vrijdag 21 januari 2022

Alles over Altena

Heuse lipdub Altena College Sleeuwijk

27 mei 2011 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK - Door de vierde klassen van het Altena College in Sleeuwijk is deze week een heuse lipdub gemaakt. Een lipdub is een videofilm die lipsynchronisatie en audio dubbing combineert. De meeste lipdubs lijken op eenvoudige videoclips, maar zijn meestal goed voorbereid en geproduceerd. Soms zelfs met de hulp van een productiebedrijf en met professionele steadycams. De meest populaire lipdubs worden zo gefilmd dat ze uit een lang en continue shot bestaan, waarin de camera reist door verschillende kamers en situaties in bijvoorbeeld een kantoorgebouw of universiteit. Zo ook op het Altena College in Sleeuwijk. Omdat de overige leerlingen op werkweek waren, een toetsweek of examen hadden, hebben de vierde-klassers Havo en Atheneum voor die week een filmproject te doen gekregen onder leiding van mevrouw Althuisius, docente biologie van het Altena College. De school was in zeven locacties opgedeeld en Ewoud van Elderen (leerling van het Altena College) had van te voren al zes minuten muziek gemixt. Iedere vierde klas kreeg een locatie toegewezen en 45 seconden muziek. De klassen moesten zelf een act bedenken die van het begin tot het eind van de locatie liep en 45 seconden duurde. De volgende klas nam het dan van dat punt weer over en ging door naar het eind van hun locatie.

Lipdubs zijn erg populair geworden met de komst van sites als YouTube. De achterliggende gedachte van een lipdub is vaak om de school of het bedrijf te promoten. Ze kunnen immers door een lipdub laten zien welke faciliteiten ze te bieden hebben, en wat ze laten zien hebben ze zelf in de hand. Ook een reden om een lipdub te maken is de gezelligheid die de opnames bieden. Er ontstaat een band tussen de acteurs en dat komt de algemene sfeer die op de school of op de werkvloer hangt ten goede, en zorgt ervoor dat studenten of collega's dichter tot elkaar komen.

Bekijk hier de lipdub...

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.