zaterdag 22 januari 2022

Alles over Altena

Imponerend (driedaags) festival met muziek, toneel en theater

27 mei 2011 (door WerkendamNet)

ALTENA REGIO / WERKENDAM – Acrobaten die adembenemende capriolen uithalen, prachtige muziek en een ontroerend liefdesverhaal over de Poortwachter van Fort Altena. Dat zijn een paar ingrediënten van Festival Waterstof, een driedaags evenement op Fort Altena in het eerste weekend van juli.

Festival Waterstof is beslist anders dan anders. Zo zitten mensen niet de hele avond op een stoel, maar zijn zij zèlf onderdeel van de voorstelling. Het publiek wandelt tijdens de avondvoorstellingen over het terrein van Fort Altena. Dit prachtige historische fort met zijn oude verdedigingswerken maakt onderdeel uit van de Hollandse Waterlinie en vormt daarmee een schitterend decor voor een prachtig verhaal. Dat verhaal gaat over de Poortwachter van Fort Altena, een ontroerend liefdesverhaal over de poortwachter en zijn onmogelijke liefde voor de dochter van de commandant van het fort.
U hoort instrumenten die u nog nooit hebt gehoord (zoals het spookachtige Theremin-instrument), ziet theatergroepen en acteurs de sterren van de hemel spelen en hoort twee live orkesten.

De avondvoorstellingen zijn op vrijdag 1 en zaterdag 2 juli, aanvang 20.15 uur. De voorstellingen gaan onder alle weersomstandigheden door en zijn ook geschikt voor kinderen (gratis tot en met 12 jaar). U kunt kaarten (à 22,50 euro) online bestellen via www.festivalwaterstof.nl

Kaarten zijn ook verkrijgbaar bij de bibliotheken in Werkendam, Wijk en Aalburg, Dussen, Hank, Nieuwendijk, Sleeuwijk en Giessen en bij Albert Heijn in Almkerk.

Open Podium
Op zaterdagmiddag 2 juli is er vanaf 13.00 uur op het fortterrein van Fort Altena een Open Podium. Elk talent (jong en oud) uit het Land van Heusden en Altena wordt uitgenodigd er zijn of haar kunsten vertonen. Dit is geen Idols, X-factor of andere competitie. Dit is oprecht talent van mensen uit je buurt. Van te voren aanmelden is heel makkelijk. Stuur een mailtje met jouw verhaal naar openpodium@festivalwaterstof.nl. Het open podium is zoveel voor individuele deelnemers als groepen toegankelijk en zowel voor jong als voor oud! Deelname is gratis.

Vermaak voor jong en oud
Naast het open podium kunnen kinderen zaterdagmiddag met muzikant Geert Tiersma kunnen muziekinstrumenten maken. Met heel weinig materiaal ontstaat binnen de kortste keren een vrolijk orkest met fluitjes, rammelaars en trommels. Terwijl zanggroep Tourdion voor vrolijke muziek zorgt en toneelgroep Entree scènes opvoert uit het toneelstuk “Mijn Fort”, kun je genieten van een waterproeverij. Ondertussen kunnen alle kinderen meedoen aan een schilderworkshop onder leiding van Martin Copier. De afzonderlijke schilderijen gaan uiteindelijk één groot kunstwerk vormen. Aan het einde van de middag vindt een veiling van het kunstwerk plaats ten bate van het Biesboschmuseum. Met Arie Huisman kun je wandelen door de mooie natuur rond Fort Altena. Met zijn uitleg en verhalen ga je het landschap heel anders beleven!  Het middagprogramma duurt van 13.00 -17.30 uur.

Fietsen met mooie verhalen
De bewoners uit het gebied weten het natuurlijk allang: het Land van Heusden en Altena is met zijn weidse uitzichten, vruchtbare akkers, draaiende molens en kleine dorpjes één van de mooiste plekken van Brabant. Maar het gebied gaat nòg meer leven als je er de verhalen uit lang vervlogen tijden bij hoort. Vanaf 12.00 uur kun je deelnemen aan een fietstocht (ca 1,5 uur) door het gebied. Bij terugkeer op het fort kun je genieten van mooie muziek. Deelname aan de fietstocht is gratis.

www.festivalwaterstof.nl

Lees meer over:

Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.