maandag 24 januari 2022

Alles over Altena

CBS Waardhuizen naar Game On

27 mei 2011 (door WoudrichemNet)

WAARDHUIZEN -  Afgelopen dinsdag ging groep 6, 7 en 8 naar Game On in de Evenementenhal in Gorinchem. De klassen gingen met de bus en hadden allemaal een oranje key-cord om met een entreebewijs en twee consumptiebonnen. Handig.
In de hal werden de kinderen opgewacht door drie dames met een oranje shirt. Zij leidden de groepen steeds van het ene plein naar het andere, waar de kinderen ongeveer tien minuten de tijd hadden om dingen te doen. Er waren heel veel verschillende techniekdingen: van solderen, lassen en metselen tot armbandje maken van metaal, gel maken en meer. Tevreden keerden de kids huiswaarts: "Het bezoek was echt de moeite waard!", aldus een enthousiast schoolteam.

Game On is hét tweejaarlijkse techniekevenement in de regio Gorinchem om jongeren te interesseren voor een baan in de techniek. Het doel is om jongeren van groep 6, 7 en 8 van de basisschool en de 1e klas van het voortgezet onderwijs bewust te maken van de mate waarin techniek een rol speelt in hun dagelijkse leven. En hen daarmee te interesseren door middel van leuke doe-activiteiten voor een beroepsopleiding en loopbaan in deze richting.

Techniek is leuk en divers!
Om dit te bewijzen organiseren zowel vervolgopleidingen als het bedrijfsleven op de manifestatie spannende en inspirerende doe-activiteiten. Na te zijn opgehaald per bus mogen de leerlingen zelf aan de slag. Wanneer je iets met eigen ogen gezien hebt of met je handen gedaan, maakt het immers meer indruk. Leerkrachten en ouders kunnen zich via workshops verwonderen over de mogelijkheden en kansen voor hun kinderen.

Lees meer over:

gorinchem Waardhuizen game
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.