donderdag 20 januari 2022

Alles over Altena

Peter Schalken snel, maar puntloos in Assen

25 mei 2011 (door WerkendamNet)

DUSSEN / ASSEN - Het weekeinde in Assen is zeer succesvol verlopen voor het  Verolme Graficom Racing Team met een twee 3E plaatsen en superkwalificaties als 1e, 2e en 3e. Coureur Peter Schalken uit Dussen is meer dan tevreden.

Zondag 22 mei begint met regen, maar de rest van de dag blijft het droog ook al hangt de dreiging van regen in de lucht. Eigenlijk is het nog te nat voor droogweer banden en te droog voor wets. Peter Schalken komt daarom helemaal niet naar buiten in de warm up.

De verrassing van zaterdag tijdens de kwalificatie in de Superbike Peter Schalken komt  goed weg, maar verliest gaandeweg de race wat plaatsen. Terwijl Schalken op de 6e plaats rijdt, verliest het voorwiel in de Stubbenbocht grip en Schalken schuift de grindbak in. Hij blijft even liggen, waarbij wordt gevreesd voor letsel, maar uiteindelijk staat Schalken uit zichzelf op en blijken de verwondingen mee te vallen. Met wat blauwe plekken en flink wat schade aan de motorfiets eindigt het weekend voor Schalken.
Peter: "Mooi weekend met de beste kwalificatie ooit in de Superbikes. Het harde werken door het team wordt beloond, tijdens de kwalificatie klopte alles; de Hoegee Suzuki, de vering door K-tech en de  Pirrelli banden,het beste voor mij op Assen ooit."

Verolme Graficom Team is met Schalken weer aanwezig bij de volgende wedstrijd op 05 Juni in Hengelo. 

Lees meer over:

Werkendam Dussen schalken
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.